Ferdig i praksis:(


Og vipps så var praksisperioden ferdig.

 

Den siste uken har jeg vært noen dager i Rauland på NiN kartlegging. Der fikk jeg fullføre siste del av praksisperioden. Var igjen heldig med været, og har tilbragt to dager med å traske rundt i snøleie, i høystaudeskog, på rabb, og i myr på Nibbenutan sammen med Anette. Se så fint:

Snøleie,  hvitsoleie i høystaudeskog, rabb med Møsvatn i bakgrunnen og iPad i sol.

 

Etter hvert føler jeg at jeg har fått ganske god kjennskap til livet som biolog og konsulent. I starten av praksisperioden hadde jeg vage forventninger om at jeg skulle få gå tur med iPad. Jeg trodde også at jeg kom til å like å se på planter og natur. Begge forventingene viste seg å stemme, men jeg hadde ikke våget å se for meg at det skulle bli så lærerikt, variert og vakkert (ref. bilder). Rapportskriving var også interessant siden det ofte var om områder jeg enten skulle til, eller hadde vært. Det var også en fin grunn til å være på kontoret, og få oppleve kontor-delen av jobben (det var faktisk stas).

 

Det har vært gøy å merke at ting jeg har lært i løpet av bacheloren har vært nyttig i praksis! Spesielt nyttig var uka i feltkurs på Østerbø i BIO102. Der ble jeg kjent med en del naturtyper og arter som jeg har truffet på i felt nå. Videre virker det veldig interessant (og lurt for jobb senere) å ta noen studiepoeng i NiN siden det viser seg å være et viktig redskap for å kunne uttale seg om naturen i Norge. Det er også en god grunn til å titte mer på planter og natur:)

 

Fine folk har gjort praksisperioden interessant og trivelig! Anette Gundersen har hatt meg med på både korte og lange turer, og har svart på utallige spørsmål jeg har hatt om arter og natur og NiN og om konsulentlivet. Jeg har også truffet folk som virkelig liker jobben sin, som blir glad av fuglelyder, som legger seg på magen for å få titte på gøy orkide, som kan vilt mye om lav, og som har ekstremt høy toleranse for fluesvermer. Kunnskap og brennende interesse er gøy!

 

Til slutt sitter jeg igjen med et lass nye erfaringer, mange timer i bil og buss, litt mindre bleik hud, nye kjennskap og vennskap, hundrevis av bilder, tursko dynket i myrvann og takknemlighet. Takk til Anette og Per i Asplan Viak for at jeg har blitt så godt tatt i mot!

 

Praksisperioden var fin, tusen takk for meg!

 

Bonusbilder: Bukett fra rikmyr, meg og Mjøsvant (se så fornøyd!), støvler til tørk (den ene var ikke tett), og tettegras (den er kjøttetende) i grøftekant.

 

okay ferdig:)

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *