Takk for meg! 2


Hei igjen!

Nå er praksisperioden min over hos NORCE: avdeling LFI. Det har vært et semester fullt av mye læring og spennende prosjekter. Jeg har jo fått vært med på litt ulike prosjekter i praksisperioden min: analyse av villaks, arkivering av data fra NVE og registering av plast. Alle disse oppgavene har gitt meg god erfaring og mersmak.

NVE (Norges vassdrag- og energidirektorat) har målestasjoner rundt om i nesten alle vassdrag i Norge. Disse samler inn ulik informasjon, deriblant temperatur. Dataen lagres i NVEs egne databaser. Oppgaven min var å sjekke at dataen så rimelig ut og var brukbar, og deretter laste det ned til LFI sine egne databaser. Ved hjelp av disse temperatur dataene som NVE måler i Norges vassdrag, kan man blant annet regne på gytemønster til villaksen.  Derfor er temperatur dataene veldig nyttig å innhente.


NVE atlas: kart over alle målestasjonene hvor man blant annet kan finne navn og id på målerne.

 


Temperaturdata fra NVE klar til å lastes ned.

Praksisperioden svarte definitivt til mine forventninger. Jeg har fått erfare hvordan det er å jobbe som biolog, og jeg har lært utrolig mye. Det har vært noe helt annet å være fysisk på labben, i felt og på kontoret. Man lærer mye raskere og potensielt mer av å få gjøre og se ting selv, kontra å lese om det i en lærebok. Når jeg var på labben, fikk jeg god opplæring og kunne stille spørsmål og få svar på alt jeg lurte på. Som et resultat av praksisoppholdet behersker jeg fiskeanatomi enormt godt, og jeg har fått god kontroll på de ulike parasittene man kan finne hos villaks. I tillegg har jeg lært metodikken man bruker for analyse av villaks og lab arbeid svært godt. Dette er definitivt kunnskaper jeg får bruk for senere.

Jeg er utrolig takknemlig for tiden min i praksis hos LFI. Det har vært enormt lærerikt og spennende.

Takk for nå LFI, håper vi sees igjen ved en annen anledning!

Johanne


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Takk for meg!