Takk for en fantastisk måned, Nibio!


Det er med tungt hjerte jeg forlater klokkargarden og Nibio Ullensvang i Lofthus, Hardanger. Én måned går usannsynlig fort, særlig når måneden er mai og blomstringen og snøsmeltingen foregår rundt deg – minutt for minutt. 140 timer i praksis som Jorunn Børves midlertidige forskningsassistent har vært en unik mulighet og en øyeåpner for meg som aspirerende biolog. Pga korona har det vært mindre folk på arbeidsplassen og jeg har jobbet mer alene enn hva jeg ellers ville ha gjort. I ettertid tenker jeg at jeg pga dette fikk et unikt innblikk i Nibio sin virksomhet ettersom jeg fikk mange, store oppgaver jeg måtte angripe på egenhånd og jeg fikk veldig nøye oppfølging.

Hvilke omgivelser!
foto: Solveig Egeberg

Før jeg begynte i praksis tenkte jeg at feltbiologi var litt kjedelig – hvertfall i lengden. Jeg trodde arbeidet ville være monotont og «hjernedødt». Hos nibio jobbet jeg ute i frukthagene hver dag med ganske repetetive oppgaver, som å velge ut og måle lengden av 200 nye skudd på epletrær. Jeg erfarte derimot at slike enkle oppgaver egentlig gir meg veldig mye. Jeg har kjent på en behagelig arbeidsro og jeg fått tid til å tenke hva det er jeg driver med –  hvordan vil egentlig frukttrærene reagere på behandlingen vi gir dem? Jeg har rett og slett kommet litt på bølgelengde med naturen haha. Når Jørunn har gitt meg oppgaver har hun også forklart en del av den teoretiske biologien bak forsøket, noe jeg har fått god tid til å fundere på. Generelt vil jeg si at praksistiden har gitt meg et mer personlig forhold til mine biologikunnskaper og gitt meg en ny type selvtillitt til faget mitt. Man får til veldig mye mer enn man tror, så lenge man aksepterer at man vil gjøre noen feil i starten.

Her ser dere et sykt tre, smittet med soppsykdommen sølvglans, og i bakgrunnen friske trær!
foto: Solveig Egeberg

Til deg som lurer på om du skal velge bio298-yrkespraksis i biologi: Gjør det! Det er virkelig en unik mulighet for arbeidserfaring, verdifullt for CV-en, og samtidig høste 10 studiepoeng! Du vil ikke angre!

 

Takk for meg!

Solveig

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *