Blogginnlegg 2: Alltid noe å gjøre i bymiljøetaten 5


Da har jeg jobbet rundt 50 timer i Bymiljøetaten, så her kommer en liten oppdatering.

Vi ble veldig godt mottatt av alle som arbeider i bymiljøetaten. Alle er åpne og vil hjelpe om vi lurer på noe. Det er spennende å jobbe med så flinke folk. Vi har et nytt og moderne kontor i Autogården, og her trives jeg. I dette innlegget skal jeg skrive litt om hva vi jobber med.

Til nå har vi fått arbeidet med flere ulike oppgaver. Jubileumsstien i forbindelse med 950 års jubileet til Bergen kommune er prioritert. Vi arbeider med å klargjøre en tursti i byfjellene, og å få informasjon ut til alle innbyggerne om turen. Dette er mye mer arbeid enn du skulle tro, men det er veldig meningsfullt arbeid. Jeg tror resultatet vil bli positivt for folk flest som bor i Bergen. Så se etter nye oppdateringer om Jubileumsstien på Bergen kommune sine nettsider og i avisene. Vi gleder oss til å publisere turen.

En annen spennende oppgave som vi har ansvar for er å fortsette arbeidet de tidligere praksisstudentene Åse og Ida arbeidet med i høst. Endene er en viktig del av parkvannene våre, og Bymiljøetaten vil hjelpe endene når de hekker ved å plassere ut andekurver som beskytter de mot predatorer, vær og vind. Vi dro på befaring for å sjekke om de var der fortsatt. De fleste av kurvene har dessverre blitt ødelagt eller har forsvunnet. En andekurv som de tidligere studentene hadde satt opp ved Nygårdsvannet, var veltet slik at halve lå under vann og dermed døde de endene i eggene som var blitt lagt i kurven, syv til sammen. Vi har et ansvar for å hjelpe dyr og spesielt fugler her i kommunen, de har mistet mange hekkeplasser som en konsekvens av menneskelig aktivitet.  Derfor planla vi å sette ut nye ved ulike vann rundt om i Bergen kommune. Kanskje dere oppdager en slik innredning (figur 1) ved et vann, da må dere la den stå i fred, fordi det kan hende det er rugende ender, egg eller unger i dem.

Figur 1: Vi brukt god tid på å sikre kurvene slik at de skal være sikre for endene.

Vi satt opp andekurver ved Orrtuvatnet, Myravatnet/Nestunvatnet, Gravdal og Liavatnet. Dette er vann endene i Bergen hekker ved. I Nygårdsparken satt vi opp fire nye kurver. Gå å sjekk de ut, endene hekker nå i slutten av mars.

Figur 2: Vi får oppdaget nye sider av Bergen når vi er ute på befaring.  

 

Jeg føler at arbeidet jeg gjør i Bymiljøetaten er veldig gøy, meningsfult og lærerikt, og jeg gleder meg til hva det neste oppdraget blir.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 thoughts on “Blogginnlegg 2: Alltid noe å gjøre i bymiljøetaten

  • Sigurd Underhaug

    Hei. Har gått/syklet/løpt overalt i Bergen i løpet av studietiden min på 90-tallet. Det lett å glemme at det er noen som har gjort mye arbeid for at at naturen skal være tilgjengelig for både mennesker og dyr. Fint å følge arbeidet som du gjør i praksistiden hos Bymiljøetaten. Ser fram til nye blogginnlegg.

  • Marianne MU

    Det er godt å tenke på at noen passer på at vi kan oppleve natur så tett på hverdagslivet vårt. Flott å få innsikt i dette viktige arbeidet via bloggen din❤

  • Mathilde

    Så kjekt at du får være en del ute i naturen! Jeg visste ikke at det var mange hekkeplasser i Bergen som var blitt ødelagt pga menneskelig aktivitet. Nå som jeg vet det kan jeg være mer oppmerksom på det når jeg er ute på tur, og kan melde fra til Bymiljøetaten hvis jeg ser noen veltede kurver osv. Bra jobbet, og lykke til videre!