Yrkespraksis hos NINA 1


Hei! Mitt navn er Tonje og jeg er en jente på 25 år, født og oppvokst i Bergen. For tiden går jeg mitt andre semester på master i biodiversitet, evolusjon og økologi, og dette trives jeg veldig godt med. Så lenge jeg kan huske har jeg hatt en stor interesse for naturen og alt vi finner i den, og har alltid hatt et ønske om en karriere som omhandler å jobbe med noe relatert til dette. Derfor virket en utdanning innen biologi perfekt for meg. Våren 2019 var jeg på utveksling i Australia, som jeg syntes var utrolig spennende og lærerikt. Der fikk jeg se mange nye og spennende arter og tilegnet meg mye kunnskap jeg ellers ikke hadde fått i Bergen.

 

 

Bilde fra feltkurs på Finse

Markmus på Finse

Nå har jeg vært så heldig å få praksisplass hos Norsk Institutt for naturforskning (NINA), og gleder meg veldig til å komme i gang med arbeidet. NINA er et nasjonalt og internasjonalt kompetansesenter innen naturforskning, som holder på med utrolig mye spennende. Her jobbes det med alt fra planter og dyr, både på land og i vann. NINAs primære aktivitet er å drive anvendt forskning, men de arbeider også med overvåking og konsekvensutredninger.

Jeg ser frem til å lære mye om hvordan arbeidslivet til en biolog fungerer i praksis, og håper jeg selv får tatt i bruk mye av det teoretiske jeg har lært gjennom utdanningen min så langt. Gjennom praksisarbeidet skal jeg få jobbe med loggføring av data, arbeid på lab og forhåpentligvis få være med litt ut i felt. NINA er en organisasjon jeg har sett opp til over lenger tid og er et sted jeg gjerne kunne sett for meg å arbeide i fremtiden. Jeg har også vært så heldig at jeg skal få ta masteroppgaven min i samarbeid med dem, derfor gleder jeg meg ekstra mye til å få en pekepinn på hvordan arbeidsdagen til de som jobber her ser ut. Jeg tror dette blir et spennende semester med mye ny kunnskap, og gleder meg til å starte i praksisen om noen uker.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Yrkespraksis hos NINA