Praksisplass hos Botanisk Hage 1


Velkommen til mitt første blogg-innlegg!

Jeg heter Camilla. Er 21 år (veldig snart 22) og kommer fra det glade Sørlandet. Hvordan jeg havnet opp med å ta en Bachelor grad i Biologi er ikke godt å si. Det var nok veldig få av mine nære som trodde at det var dette jeg skulle ende opp med, men her er jeg på det 6. og siste semesteret av Bachelor graden i Biologi. Jeg har alltid vært glad i natur og dyr, og mye av barndommen ble tilbrakt oppe på hytten eller ute i skogen bak huset. Min interesse for botanikk er noe som har vokst på meg de siste årene. Jeg har nok alltid hatt relativt greit med kunnskap om planter og har alltid syntes at det har vært veldig spennende, spesielt med spiselige planter. Men det er nok spesielt feltkursene på Bio102 som førte til at jeg nå tenker meg en fremtid innenfor botanikken.

Jeg har nå vært så heldig at jeg har fått muligheten til å bli utplassert hos Botanisk hage. Etter at jeg er ferdig med Bachelor graden i Biologi har jeg tenkt å gå videre på en Master i Biodiversitet, evolusjon og  økologi. Jeg tror derfor en utplassering hos Botanisk hage blir en fin erfaring å ha med seg videre. Grunnen til at jeg valgte faget BIO298 var at som ren biologistudent er det ikke alltid like lett å få relevant jobberfaring. Jeg tenkte derfor at BIO298 var en unik mulighet som jeg ikke kunne gå glipp av.

Litt informasjon om arbeidsplassen. Botanisk hage i Bergen ligger ute ved Milde og kan vel egentlig beskrives som et gratis utendørs museum. Sammen med Arboretet, som ligger rett ved siden av, har de omtrent 5000 planteslag. Siden både Botanisk hage og Arboretet hører til Universitetet i Bergen har biologene her litt forskjellige arbeidsoppgaver. Den delen jeg skal være med på går egentlig mest ut på planlegging og arrangering av arrangementer som er biologirelaterte. Men veldig mange av de som jobber der, holder også på med forskning ved siden av. Jeg tror derimot at den delen jeg skal få lov til å være med på er en viktig del. Spesielt med tanke på å skape interesse innenfor biologi hos unge mennesker. Samtidig tror jeg disse arrangementene kan være med på å skape enda mer interesse rundt botanikken slik at folk forstår hvor viktig det er at vi holder på med forskning også innenfor dette feltet.

Bilde av Lønningen lystgård som befinner seg i Botanisk hage.
Foto:Thor Brødreskift

Jeg ser veldig frem til å begynne hos botanisk hage!

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Praksisplass hos Botanisk Hage