Jeg skal til Hardanger! 4


Hei alle lesere! Mitt navn er Solveig Egeberg og jeg er så heldig å ha fått praksisplass hos Nibio denne våren. Jeg er 22 år gammel og er inne i mitt siste semester på bachelorprogrammet i biologi.

Dette er meg 🙂 foto: privat

 

Jeg har en særlig interesse for skogsøkologi, og jeg er derfor kjempefornøyd med praksisprosjektet jeg skal være med på som dreier seg om soppangrep på frukttrær. Praksisperioden vil foregå på Nibio avdeling i Lofthus i Hardanger. Arbeidet skal gå over en sammenhengende periode så jeg skal derfor bo i Lofthus i en av hyttene som Nibio eier. Det blir så stas!

Her skal jeg være i ca 3 uker! Foto: Hardanger og Voss museum

Jeg er født og oppvokst i Trondheim, men har bodd i Bergen de siste fire årene. Hele livet har jeg elsket å være i naturen, mye på grunn av familiens to sommerhus i Hemsedal og på Helgeland. Å tilbringe tid i skogen, blant trær, mose, sopp, fugl og dyr, har vært en veldig formende del av min oppvekst. Det falt seg derfor naturlig å studere biologi etter videregående, et valgt jeg aldri har angret på. I fjor høst fikk jeg jobb på Universitetsmuseet i Bergen, avdeling naturhistorie, og her har jeg jobbet som publikumsvert og guide siden museet gjenåpnet i oktober. Museumsjobben passer meg veldig godt fordi jeg elsker å formidle biologikunnskap til nysgjerrige mennesker og jeg får gå under hvalskjeletter hele dagen! Kom gjerne innom og prat med meg, jeg er å finne på bygget stort sett hver ukedag!

Her jobber jeg ellers som kunnskapsvert!
foto: UiB

På fritiden synger jeg i kor, jeg henger med venner, og jeg lager podkast. Jeg er en person som liker å jobbe med prosjekter, både i studie, jobb, og fritid, og trives best med et høyt tempo i hverdagen. Denne våren lager jeg for eksempel en podkast sammen med en kollega fra museet som skal gi dypdykk i kunnskapen bak utstillingene våre.

Etter bachelor planlegger jeg å ta en master i naturvern ved NMBU. Som klimaaktivist og naturverner trenger jeg mye kunnskap om biologi og naturen rundt oss, men jeg kommer også til å trenge ferdigheter innen formidling, pedagogikk, prosjektarbeid og logistikk ved en arbeidsplass. Jeg tror og håper at praksisoppholdet hos Nibio kan gi meg erfaring som vil komme godt med fremover. Jeg er spesielt spent på hvordan det vil være å jobbe i felt, både med innsamling av data og behandling av dem på laboratoriet på Lofthus. Det jeg vet for sikkert er at dette blir et semester utenom det vanlige – langt unna studiehverdagen i Bergen!

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 thoughts on “Jeg skal til Hardanger!

  • Pernille

    Virker som et skikkelig spennende prosjekt å drive med, også rundt så vakker natur! Håper du får lært masse og erfart en hel del mens du er der borte i 3 uker, blir morro å lese mer!

  • Mathilde

    Så gøy å få høre om dine spennende planer både for nå- og fremtiden. Lykke til med podkast, kor og ute på felt i Hardanger!