Praksis hos Lyngheisenteret 2


Hei! Som en del av BIO298 – Yrkespraksis i biologi, har vi fått i oppgave å skrive blogg-innlegg med oppdateringer på hvordan det er å jobbe hos praksisbedriften og refleksjoner rundt dette. Men hvem er jeg?

Jeg heter Maud, er 22 år og har nettopp begynt på master i biodiversitet, evolusjon og økologi. Å studere biologi er noe jeg trives veldig med. Ettersom begge foreldrene mine er biologer har jeg blitt tidlig krøket og ryktene sier at min første bok var «Livet i fjæra». Har mange minner av min far som gav meg og min bror seigmenn i premie når vi klarte å si riktig navn på trær og sopp på turer i skogen. Jeg vil tro at intensjon med dette enten var å fremme kunnskap og interesse for naturen eller for å få oss med på tur. Han lyktes i hvert fall med begge. Jeg synes naturen er så utrolig og så fin, og mener det er viktig å ta vare på biodiversiteten rundt oss. Naturforvaltning er noe jeg kunne tenkt meg å jobbe med i fremtiden, men er enda usikker på hva jeg skal velge å skrive masteroppgave om. Kanskje dette faget kan hjelpe med meg det?

 

Meg og en slangestjerne på feltkurs med klassen til min mor. 

 

Jeg er så heldig å ha fått praksisplass hos Lyngheisenteret på Lygra. Lyngheisenteret er et kunnskapssenter som driver med formidling og aktiv drift og vern av lyngheilandskapet. For et par år siden var jeg på feltkurs der og trivdes godt, så jeg gleder meg til å være ute i naturen og gjøre ting jeg ikke har gjort før. Jeg er enda ikke sikker på hva jeg skal drive på med på Lyngheisenteret, men jeg tror jeg skal bli med på ulike prosjekter som ”bruk av ull som dekke i turstier”, ”kompostering av ull og einstape”, og ”bruk av tang som gjødsel”. Mer om dette senere!

Bilde av Lyngheisenteret, tatt av Inger Måren. Må si jeg er usikker på kildehenvisning på bilder i blogginnlegg.

 

Jeg har lenge hatt lyst til å ta BIO298 og håper det kan gi meg god arbeidserfaring. Jeg forventer at det blir varierte oppgaver med noe faglig relevans og håper på å lære mye. Etter tre år med teori er jeg veldig klar og glad for å få ha et såpass praktisk fag.

I morgen tar jeg båten til Lygra for å planlegge semesteret og få et innblikk i hva jeg skal drive på med. Gleder meg! Vi blogges;-)

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Praksis hos Lyngheisenteret