Praksistiden er i gang


Hei igjen!

Nå har jeg kommet godt i gang med praksisen min og jeg synes det er veldig kjekt. Jeg er som tidligere nevn utplassert hos Bymiljøetaten i Bergen Kommune og her er det mye som skjer hele tiden. Jeg får ta del i en rekke forskjellige prosjekter, noe som gjør hverdagen både variert og spennende.

Vi er to studenter som er i praksis hos Bymiljøetaten, meg og Åse. Vi har fått kontor sammen og har også samarbeidet på mange av prosjektene. Det har vært veldig hyggelig å ha en kollega som er like ny som meg.

I begynnelsen av april flyttet Bymiljøetaten sammen med Plan- og bygningsetaten i nye kontorlokaler. Så nå har vi fått prøvd oss både på eget kontor og på åpen kontorløsning med «free seating», noe som er ganske forskjellig. Før visste vi akkurat hvor alle satt, men nå er det ikke like lett å finne den man leter etter.

Den siste tiden har vi jobbet en del med å få hengt opp to kattuglekasser. Det høres kanskje ikke spesielt omfattende ut, men overraskende mye arbeid ligger bak selv små prosjekter. Først startet vi med å gjøre litt generell research. Her var det veldig nyttig å ha erfaring med lesing av vitenskapelige artikler og å ha vært borti artsdatabankens observasjonskart fra før. Begge deler ble flittig brukt for å bestemme hvor kassene skulle henge og hvilke faktorer som må tas hensyn til for at kassene (forhåpentligvis) skal tas i bruk av kattugler. Deretter var vi ute på befaring for å finne nøyaktig de trærne vi ville bruke, noe som ble litt vanskelig da vi plutselig befant oss midt i en snøstorm! Vi måtte dra tilbake en annen dag, men til slutt fant vi trærne vi ville ha.

Venstre: Anders henger opp uglekassen i et tre på Toppe. Midten: Snø! Høyre: Infoplakat som ble hengt opp ved uglekassene.

Kommunikasjon og samarbeid er viktig, ikke bare innenfor forvaltning, men stort sett på en hvilken som helst arbeidsplass. Alle prosjektene vi har jobbet med så langt har krevd at vi på et eller annet tidspunkt trenger enten hjelp eller tilbakemelding fra andre. I uglekassetilfellet var det fra treskjæreren Anders som blant annet hadde utstyret og evnen til å klatre høyt opp i trærne for å feste kassene, som tross alt henger på vel seks meters høyde. Heldigvis hadde han tid til å hjelpe oss og vi fikk dermed hengt opp begge kassene, en på Toppe i Åsane og en på Bønes. Så nå er det bare å håpe at det er noen kattugler som kunne tenke seg å bo i kassene og at de blir tatt i bruk neste hekkesesong.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *