Ferdig i praksis, kan jeg få gjøre det en gang til?


Jeg starter dette innlegget med det samme jeg avsluttet med i forrige innlegg: Naturforvaltning og formidlingen av biologi i Bergen kommune er utrolig viktig! Jeg er så glad for at jeg har fått muligheten til å prøve meg i praksis her. Spesielt siden det har åpnet øynene mine for noe av hva man kan jobbe med når man har kunnskap om biologi, og ikke minst hvor viktig det er! Det er virkelig et mål for meg og en dag kunne ta skikkelig del i det arbeidet jeg også. Jeg tror det kommer til å gjøre studietiden videre veldig mye mer motiverende, nå som jeg har sett litt av hvordan ting fungerer etter studiet.

Bilde av plakaten jeg skrev som ble hengt opp under uglekassa. Informerer om hvorfor Bergen kommune har hengt opp fuglekassa akkurat der.

Her henges den ene fuglekassen opp. Denne fine mai-dagen var det sol, regn, haggel og snø, alt i løpet av de 10 minuttene det tok å klatre opp og ned fra treet. Det var forresten også veldig gøy å være med en av de fire klatre-kyndige trebeskjærerne vi har i hele Norge. Lærte mer om trær på én dag enn jeg har lært om trær hele livet.

 

Jeg tenker det er veldig viktig at vi har gode biologer i kommunen. Spesielt i sammenheng med byplanlegging og areal utbygging. Det at det sitter noen «rundt bordet» med naturens beste i tankene, som kan argumentere for miljøet på en god og forståelig måte til de som ikke har skjønt det helt enda..

I forbindelse med den internasjonale biomangfolddagen har kommunen publisert en artikkel jeg skrev. Følg denne lenken for å lese:  https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/bymiljoetaten/11031/article-161682 

Før praksis hadde jeg ingen spesifikke forventninger, siden jeg ikke visste hva det innebar i det hele tatt. Jeg trodde det kom til å bli litt skummelt, men gøy. Tok feil av det første og veldig riktig av det siste. Nå som jeg er ferdig, og har vært i overkant av 140 timer hos Bymiljøetaten, skulle jeg gjerne spolt tilbake til 0 timer igjen, sånn at at jeg kunne gjort alt om igjen. Bare denne gangen skulle jeg ikke ha nølt på om jeg kom til å få det til eller ikke, men heller bare hoppet mer rett i det. Jeg føler at dette var noe av det viktigste jeg lærte i løpet av praksistiden. Det at det funker å bare gjøre det. Ring i stedet for å vente i dagevis på svar via mail. Finn noen du kan spørre om det er noe du lurer på. De aller fleste setter pris på og bli spurt tror jeg. 

Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk leke voksen hos dere i Bymiljøetaten dette semesteret! Med eget bymiljøetaten-inngangskort, lån av bil fra bildeleringen, kaffe i 9- og 14- tiden og lunsj sammen i kantina. Jeg har virkelig følt at jeg har blitt tatt godt i mot! Tusen takk for meg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *