Takk for meg


Nå er tiden kommet for mitt fjerde og aller siste blogginnlegg. De 140 timene mine med yrkespraksis hos HI er ferdig. Blir rart og ikke skulle ut på Nordnes hver uke. Tiden har gått ganske fort og det har vært interessant og læringsrikt.

Figur: Utsikt fra laboratorium til Nordnes parken

De siste dagene mine på HI hadde jeg de samme arbeidsoppgavene som jeg har hatt gjennom hele praksisperioden, med unntak av at jeg har sett på mer data. Denne gangen var det klorofyll jeg så på. Jeg så på April, Mai og November i 2017 ved Svinøysnittet, slik som jeg gjorde når jeg så på zoo-plankton. Bare nå sammenlignet mengden klorofyll i disse månedene med mengden zoo-plankton. I forrige blogginnlegg skrev jeg at en av grunnene til at det var mer zoo-plankton i april og mai i forhold til november kunne være at det er våroppblomstring av planteplankton på våren. Planteplankton er mat for zoo-plankton så når det blir mer mat vil også det blir flere zoo-plankton. Dette stemte ut ifra den dataene og de grafene jeg så på. Så også på mer data som påvirker veksten av zoo-plankton, slik som nitrat og fosfat, og ikke bare klorofyll.

Lære å artsbestemme er en prosess som tar tid, derfor har min oppgave vært å fokusere på den andre delen av biomasse, den som veies i tørrvekt og blir brukt til å bergene biomasse. Selv om arbeidet jeg har gjort på HI til tider har kunnet blitt litt ensidig til tider, har jeg lært at hverdagen til de som arbeider på zoo-laboratoriet ikke kun består av det jeg har gjort, men mye mer. De som jobber der var veldig flink til å fortelle og vise hva de holdt på med når jeg spurte.

Noe av det mest spennende av det jeg gjorde på HI var å se på fiskeegg. Se på de forskjellige fiskeeggene, ta bilde av dem og lære hvordan de blir artsbestemt ved hjelp av størrelsen på eggene og andre kjennetegn.

Jeg trivdes veldig godt på HI og det virker som en veldig bra arbeidsplass, alle som jobber der er veldig hyggelige og imøtekommende. Jeg har hatt det kjekt og er kjempefornøyd med tiden jeg har hatt med yrkespraksis på HI dette semesteret. Jeg føler jeg har lært masse og fortere av å gjøre ting i praksis og jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte dette faget. Setter veldig pris på at jeg fikk muligheten til å være på zoo-laboratorium på HI dette semesteret.

Tusen takk for meg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *