Ut mot havet 1


Så der satt jeg en tidlig morgen, med tårer i øyekroken og armene i været. Jeg hadde fått mail fra Katja på HI, hvor det stod at jeg skulle få være med på tokt!

Hvem er jeg? Mitt navn er Frida, en nysgjerrig Herdlaværing med en livslang drøm om å bli marinbiolog. Når man er oppvokst i havgapet er det ikke rart at drømmene mine alltid har styrt meg mot en marin utdannelse. Med saltvann i årene, og ganske snart en bachelor i biologi i sekken, er jeg klar for å lære så mye som mulig og få mange spennende erfaringer jeg kan ta med meg videre.

Faget BIO298 lar oss biologspirer få en forsmak på å være forsker. Jeg har stor forståelse for at jobben som forsker er et omfattende arbeid som innebærer mye mer enn bare det å være på tokt, men jeg har et brennende ønske om å få oppleve hvordan det er å være marinbiolog, og er ikke en toktopplevelse en perfekt mulighet for det? Et lite vindu til hvordan fremtiden kan se ut.

Jeg var heldig som fikk kontakt med Katja Enberg på Havforskningsinstituttet, og at hun var villig til å være min praksisvert. Ikke nok med det, men hun ordnet det slik at jeg skal få lov til å være med på tokt. Jeg fikk en mail hvor hun gav meg tre toktmuligheter. Ivrig som jeg er, spurte jeg om det var mulig å være med på to, og det fikk jeg! På denne måten får jeg testet ut forskjellige fagfelt siden jeg skal være med på flere turer, noe som vil gjøre valget av masteroppgave mye lettere. For det er jo tross alt et hav av muligheter- pun intended.

Det første toktet jeg skal være med på heter «Norwegian Spring Spawning Herring Early Larvae along the Norwegian coast» og er i perioden 5.4.-18.4.2018. Reisen går med skipet Kristine Bonnevie fra Tromsø til Bergen. Det andre toktet er «Økosystemtokt Norskehavet» og er i perioden 23.5 – 2.6.2018 på G.O. Sars.

Mer om toktene kommer i de neste blogginnleggene, så følg med!

  • Frida

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Ut mot havet