Praksis hos Uni Research Miljø 1


Hei internett!

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra Beate, om at alle studenter måtte melde seg opp i fag. Fristen for denne registreringen ble holdt mens det fortsatt var jul i heimen. Og alle studenter registrerte sine emner, hver til sitt fakultet. Henrik, som registrerte seg i Bio298, drog da fra byen Tønsberg i Vestfold, opp til Hordaland, til Hanseatenes by, Bergen, siden han var av UiB studentene, for å la seg opplære av Marte, hans praksisvert i Uni Research. Og mens han var der, i Bergen, kom tiden da han skulle skrive sin blogg.

Ære være Uni Research i det høyeste og mindre mikroplast på jorden blant mennesker som har naturens velbehag!

Her ser du en veldig fornøyd meg, på Ulriken

Mitt navn er Henrik og jeg har fått praksisplass hos Uni Research. Sammen med min vert, Marte, skal jeg jobbe med mikroplast. Det meste av arbeidet vil skje på Eurofins, hvor et hjørne av deres lab er satt av til Uni Research. Arbeidet er enda ikke påbegynt, men jeg har fått tilsendt relevant lesestoff i form av et sikkerhetsblad, protokoll for metoden og en relevant masteroppgave som jeg kan lese meg opp på.

 

 

I diverse emner og feltkurs gjennom bacheloren har jeg lært om evolusjon, molekylærbiologi, marin – og terrestrisk økologi, mikrobiologi og botanikk. Planene rundt fremtiden har variert fra semester til semester. I sommer fikk jeg prøve meg som feltassistent og økolog gjennom bio299, i Kina. Det var en veldig spennende og lærerik opplevelse. Her ble det mye feltarbeid og tilegnelse av kunnskap om økologi, planter og kinesisk kultur. Likevel tror jeg ikke det er retningen jeg vil fortsette på.

Gjennom mine år på Realfagsbygget og biologen har jeg utviklet en interesse for alger. Først for makro- og nå mikroalger. Det er med et ønske om å øke min kunnskap på lab og i mikrobiologi, at jeg gjør min praksis på Uni Research. Selv om jeg så for meg en utdannelse innen marinbiologi da jeg startet på UiB i 2015, sikter jeg meg nå inn på en master innen mikrobiologi.

Når jeg om noen måneder skriver mitt fjerde blogginnlegg, og har gjennomført de totalt 140 praksistimene med Uni Research, håper jeg at jeg har et klarere bilde av hvilken retning min biologikarriere skal ta. Kanskje blir alt snudd på hode? Som Bilbo så fint sa det: It’s a dangerous business, Frodo, going out your door. You step onto the road, and if you don’t keep your feet, there’s no knowing where you might be swept off to. (J.R.R. Tolkien, 1954)

Vi blogges!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Praksis hos Uni Research Miljø

  • Marte Haave

    Herlig, Henrik!
    Ja, hvem vet hvor dette vil bringe oss? Jeg vet at vi kommer til å finne ut mye nytt, siden dette er et såpass ubeskrevetblad. Jeg vet også allerede at vi ikke bare kommer til å være på Mikroplast lab, men også gjøre mye annet spennende- både i felt og lab med mer makroskopisk vinkling:)