Takk og farvel


Da var det tid for mitt fjerde og aller siste blogginnlegg.

Syns det er rart at jeg er ferdig, tiden har gått så fort, og nå er det plutselig snart jul! Hva i alle dager?

 

De siste dagene mine, har jeg hatt en ny arbeidsoppgave. Vi har egentlig «demontert» tunikatene; innvollene (eller «inner animal» som helen så fint kaller det) blir tatt ut av tunikaten, tørket og fryst. Deretter tørker vi det i ovnen, kverner jeg det i en kjøttkvern, som lager de til små pellets. De blir deretter tørket i ovnen igjen, pakket i poser og fryst. Disse skal sendes til analyse og sjekkes om de kan bli brukt som fiskefôr. Spennende å se om dette kan funke.

Her er tørkede innvoller fra sjøpung

 

Men, nå går mitt i praksisopphold hos Uni Research på Espegrend snart mot slutten. Den siste tiden har gått med til å gjøre alt klart før folk tar juleferie. Dette har vært litt av en jobb, spesielt med tanke på det kalde været vi har hatt. Det er ikke så lett å vaske tanker som har fryst til is..

Det har vært mye vasking, tømming av tanker, høytrykksspyling av de store tankene ute (i -6 grader), flytting og diverse bæring. Det er ikke bare bare når alle de ansatte skal på ferie gitt.

Jeg har lært mye under praksisoppholdet mitt; mest om de rare sjøpungene, men også det å faktisk jobbe som en biolog (ikke bare lese om det i en lærebok).

Forskningsstasjonen på Espegrend er en utrolig hyggelig arbeidsplass! Alle har tatt meg utrolig godt imot, og jeg har aldri følt meg i veien eller til bry.

Helen, som jeg har jobbet med, har vært en kjempeflink veileder og er utrolig grei. Hvis noen fremtidige bio298 studenter leser dette, kan jeg anbefale Uni Research og Espegrend.

 

Vil ønske de masse lykke til videre med prosjektene, kanskje vi snakkes igjen en vakker dag.

 

Takk for meg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *