Biolog og litt mer naturverner


Hei hopp!

Da var det dags for det fjerde og siste blogginnlegget for dette semesteret! Og for et hektisk semester det har vært. Mye fordi det var en hel del i bakgrunnen med forskjellig studentverv og kanskje ett fag for mye. Men i mål kom jeg, og på fredag, etter eksamen i fysikk (ugggh), så blir det endelig juleferie på meg og! 

Forrige uke fullførte jeg og Ina vår siste dag i praksis hos Naturvernforbundet Hordaland. Det var en slags skrekkblandet fryd. Fryd fordi det betyr at semesteret er over, og det blir godt med ferie. Skrekk fordi det har vært en veldig fin tid hos Naturvernforbundet, og det blir virkelig trist å ikke tilbringe torsdagene på Det Grønne Loftet mer. Som jeg nevnte i forrige blogginnlegg, så har de virkelig vært imøtekommende. Jeg har blitt kjent med mange kjekke mennesker og det var fint å se en sånn sammensveiset gjeng, selv med de forskjellige prosjektene de jobbet med. Det var alltid en felles lunsj hvor vi til tider fikk prøve oss på quiz om Kvinner med makt! 

Første og siste selfie med «the squad» på Det Grønne Loftet.

Nå gjenstår det vel kun å oppsummere og reflektere litt.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke hadde så mange forventninger til Naturvernforbundet Hordaland før vi startet. Ikke av den typen av jeg ikke trodde de hadde noe å tilby, men mer av den enkle grunnen at jeg på en måte ble litt slengt inn i det. Jeg hadde originalt fått plass et annet sted, men det viste seg at de ikke hadde muligheten til å være praksisvert dette semesteret, så da var Gaute heldigvis raskt ute med å kontakte Naturvernforbundet for meg istedetfor.

Når det gjelder forventningene til selve faget, så er det jo ikke til å legge under en sten at jeg siktet meg inn på en praksisvert hvor jeg kunne bruke sette mine 3 år med biologifag ut i praksis (felt og lab). Nå er jo ikke Naturvernforbundet helt den samme typen, og det ble en litt hard start for min del, da dette gikk på mer administrativt enn det jeg var forberedt på. Men dette er selvfølgelig ingen sin skyld. Noen ganger går ikke alt etter planen, så da må du bare gjøre det beste ut av det. Likevel føler jeg at Synnøve og resten av gjengen på Det Grønne Loftet virkelig har gjort sitt for at vi skal trives, og prøvd å variere oppgavene slik at de er mer tilpasset det vi har kunnskap om. 

Jeg har fått prøvd meg på å skrive både rapport, notater for høringsforslag til vassdrags-søknad, planlegging av aksjoner og oppsummeringstekster for Naturlig Onsdag. Heldigvis har jeg også fått vært så heldig å få delta på de to store aksjonene Naturvernforbundet Hordaland har arrangert dette året. Praksisen har nok bare forsterket mitt ønske om å bli forsker og å ha muligheten til å dra ut i felt. Jeg er fullt klar over at dette ikke er noe som er på fulltid, men det er likevel dette jeg sikter meg mest inn mot. Som nevnt, så var det definitivt de to aksjonene som vi hjalp til med å arrangere, som falt best i smak hos meg. Det har vært veldig mange forskjellige oppgaver, men det å være ute og gjøre noe praktisk er absolutt den beste måten jeg både lærer og trives.

 

En ting jeg kanskje savnet var litt mer struktur? Dette snakket vi også om på den siste dagen. Det er fullt forståelig at det kan være vanskelig å finne passende oppgaver til tider, selv med alle ballene de har i lufta. Men noen ganger kan det kanskje bli litt for mange baller, spesielt for en praksis-student som  blir slengt inn i påstartede prosjekter som vi kun deltar i litt, fordi andre oppgaver også ligger og venter på oss. 

Throwback til Pøbelgrandugnad på Ånuglo og TIDENES overnatting <3

Det er med vemod at praksisen nå er over, og alle prosjektene vi har fått tatt en kikk på “behind the scenes” fortsetter uten oss. Men alt i alt er har jeg absolutt trivdes godt, og jeg har lært enormt mye om selve bedriften og hvor mye arbeid som ligger bak. Jeg kommer virkelig til å savne de fine menneskene på det Grønne Loftet, men har lovet å titte innom for lunsj og vinne i kvinner-med-makt-quizen!

Tusen takk for meg, Naturvernforbundet Hordaland! 

Mari

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *