Nordnes 1


Bilde av hummer-larve

Da er praksisoppholdet mitt over, og jeg kan endelig ta juleferie. Det har vært et travelt semester med mange grytidlige morninger og mye reising frem og tilbake fra Austevoll, noe som dessverre har ført til nedprioriteringer av andre fag. Praksisperioden kom litt seint i gang for min del, så de siste timene ble fullført på Havforskningsinstituttet sin avdeling på Nordnes. Til tross for dette har det vært utrolig kjekt å jobbe for HI. Jeg har blitt kjent med flere dyktige og inspirerende forskere som har tatt godt vare på meg og gitt meg kunnskap som jeg kan ta med meg videre i utdannelsen. Oppholdet har definitvt svart til mine forventninger.

Yrkespraksis i biologi har gitt meg innsyn i hvordan marine prosjekter foregår, jeg har lært det praktiske bak forsøkene, at man ikke alltid får det resultatet man ønsker seg, at det ikke bare handler om feltarbeid, og hvor mye arbeid det faktisk ligger bak en potensiell publisering.

Kunnskaper jeg gjerne skulle ønske jeg hadde før praksisoppholdet er et kurs i Excel. Jeg synes det nesten er flaut hvor lite jeg kan om dette programmet når jeg ser det blir flittig brukt av forskere til plotting og behandling av data.

Takk for meg!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Nordnes

  • Gro I. van der Meeren

    Hei Line, Det ser ut som du har fått erfare hvor spennende det er å drive forsøk på tidlige livsstadier. Vi vet så alt for lite om dette for de fleste marine artene. Så da blir det til tider prøving og ofte feiling. Men lærerikt, det er det jo. Håper du ikke er skremt fra å gå videre med studiene og biologien. Det er kanskje ikke for de med svake nerver, men utrolig spennende for nysgjerrige og vitelystne personer med talent for å se mønster og trender i naturen rundt seg, ikke minst ved hjelp av regneark og datamaskiner.

    Lykke til videre,