UNI Research Miljø: Ferskvannsøkologi 3


Jeg heter Ingrid Hornnes og kommer fra Bergen. Dette året er jeg på det siste året i bacheloren min i biologi. Jeg har vært interessert i biologi helt siden jeg var liten, og alltid syns det var spennende å både lese om og studere både planter og dyr. Alt som har med vann å gjøre har nok hele tiden vært det gøyeste, og kanskje spesielt alt som rører på seg i havet. Så godt som alle sommerferier har vært tilbrakt på stranden med rumpen i været og fjeset begravd i fjæren. Foreldrene mine ble dratt med på akvariet så mange ganger at de til slutt mente det var nødvendig å investere i sesongkort. Mesteparten av tiden ble tilbrakt rett ved inngangen der de har en utstilling hvor du kan ta på mange forskjellige arter man kan finne i fjæren. Det var nok ikke en sjøstjerne der som ikke var lei av å bli pirket i eller en krabbe som ikke hadde prøvd å klype meg. Derfor er det ikke så overraskende at den praktiske delen med feltkurs og laboratoriekurs har vært min favorittdel av alle fagene jeg har tatt så langt.

21443198_10155847721649880_1415648264_n

Dette semesteret skal jeg ta faget BIO298 (yrkespraksis i biologi) hvor vi blir utplassert i en bedrift og skal jobbe der et semester. Jeg har valgt dette fordi jeg syns det virker spennende å få prøve meg ute i yrkeslivet som biolog. Bedriften jeg har fått plass i heter UNI Research Miljø: Ferskvannsøkologi.  De jobber med forskning, overvåkning, utredning og tiltak innen ferskvannsøkologi. Jeg er veldig fornøyd med dette fordi jeg syns at økologi er kjekt og interessant, så jeg tror det blir gøy å jobbe praktisk med det. Selv om jeg har hatt fast deltidsjobb i flere år har jeg ikke jobbet med biologi utenom felt- og laboratoriekurs i fagene jeg har hatt på universitetet. De som jobber på LFI virker hyggelige og imøtekommende, og de ga uttrykk for at vi som er i praksis skal få prøve oss på flere forskjellige arbeidsoppgaver, så jeg tror dette blir et kjekt semester og en god erfaring. Allerede har vi fått prøvd oss på å dissekere fisk, noe vi selv syns at vi ble ganske drevne i. Jeg ser frem til å prøve mer og lære mer i løpet av dette semesteret hos LFI.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 thoughts on “UNI Research Miljø: Ferskvannsøkologi