LFI is LIFE 2


Hei venner og andre nysgjerrige lesere,

Mitt navn er Jessica aka Jessy og jeg går mitt siste år på bachelor i biologi her i Bergen. For de av dere som ikke kjenner meg så er jeg hun jenta som bytter lett over til engelsk, spesielt når jeg snakker om ting som engasjerer meg; politikk, miljø, mennesker og havet! Jeg tilbrakte store deler av barndommen min i Filippinene og har ellers reist en del rundt i resten av Sørøst-Asia. Disse erfaringene har gitt meg et innblikk i forskjellig kulturer, og samtidig forsterket interessen min for alt liv rundt meg. Jeg har valgt å studere biologi fordi det finnes utrolig mange spennende jobbmuligheter, og fordi jeg ønsker å være med på å skape engasjement og løsninger på verdens stadig økende utfordringer. I tillegg trenger ikke verden flere Wall Street idioter.

Jungle trekking i VietnamJeg er fristet til å skrive om hva jeg har spist til frokost og hvem dere burde stemme på til valget, men det er ikke derfor jeg skriver denne bloggen. Denne høsten tar jeg BIO298, praksis i biologi, og skal jobbe for LFI, Laboratorium for ferskvannsøkologi og innlandsfiske. Her jobber de med forskning, overvåking, tiltak og utredning innen ferskvannsøkologi, og på denne bloggen skal jeg fortelle om arbeidet jeg skal drive med under praksisoppholdet.

blogg1

På laboratoriet på LFI sammen med Ingrid.

Jeg er allerede godt i gang og hadde oppstart sist torsdag. Ikke mer enn 50 minutter inn i første praksisdag sto jeg med forkle rundt halsen og kniven i hånden, klar for å kutte i og analysere fisk sammen med Ingrid, en annen biologistudent som har praksis på LFI. Her kom erfaring fra lab og feltkurs godt med!

Denne uken vil jeg fortsette med analysering av fisk der jeg skal utelukke hvilket kjønn og stadium gonadene og magesekken til fiskene er på. Ellers har jeg blitt en dreven otolittfinner, som brukes for å aldersbestemme fiskene. Dette arbeidet er en del av et prosjekt som omhandler kartlegging av hvilke arter som befinner hvor i de ulike habitatene og testing av ulike fangstmetoder.

Førsteinntrykket mitt har vært veldig positivt og jeg føler at folk er imøtekommende og hjelpsomme. Videre arbeid vil bestå av data- og videoanalyse, videre analysering av fisk og spennende feltarbeid. Det kommer sikkert flere spennende arbeidsoppgaver så dere for holde dere oppdatert de neste ukene.

Vi snakkes!

Lagre

Lagre


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “LFI is LIFE