Fra student til biolog 6


img_2479Heisann!!

Jeg heter Valentina Jewah og er en 22 år gammel jente som tar bachelor i biologi ved Universitetet i Bergen. Biologi er et bredt og meget spennende fagområde. Helt siden jeg var liten har naturfag vært favorittfaget mitt. Jeg har alltid synes det er spennende å lære om planter, dyr og mennesker. Derfor var det naturlig for meg å ta biologi som valgfag på videregående. Da læreren min fortalte at hun hadde tatt bachelor i biologi, visste jeg med en gang hva jeg hadde lyst til å studere.

Som bachelorstudent i biologi har jeg fått mye erfaring med laboratoriearbeid og feltkurs. Jeg har blant annet dissekert både dyr og planter, og har brukt mikroskoper og luper ofte. Jeg har observert og tegnet mange ulike snitt av alt fra dyre- og plantevev til mikroorganismer og celler. Jeg har også fått prøve elektronmikroskop der vi fikk se på radulasnitt, eller tunge til bløtdyr (gastropoda). Føring av journal har blitt en stor del av studiehverdagen min siden mange av fagene jeg har krever det.

 

Da jeg så at det var mulig å ta yrkespraksis i biologi som emnefag, visste jeg med en gang at det var noe for meg. Yrkespraksis i biologi II (Bio298) er et samarbeid mellom universitetet og bioCEED som skal plassere studenter ut i praksis. Studentene blir utfordret til å bruke kunnskap fra bachelorgraden til å praktisere biologi som yrke. Jeg synes det er helt fantastisk at universitetet tilbyr et fag med 10 studiepoeng der man får mulighet til å jobbe med ekte biologer. Det finnes ikke en bedre måte å lære på enn å få jobbe tett på biologer som driver med biologi hver eneste dag. Eldre studenter som har hatt dette faget tidligere har skrytt mye av det. Mine forventinger til dette faget er å lære mer om hvor biologer jobber og hva de gjør.

Jeg fikk praksisplass hos skolelaboratoriet i realfag og gleder meg veldig til å begynne. De holder kurs for lærere og lager læringsressurser for skoler. De har prosjekter som miljølare og kart i skole. Her er et par linker hvis du har lyst å sjekke det ut: https://www.miljolare.no/ og https://kartiskolen.no/. Jeg anbefaler å ta en titt, her finner du mye spennende og lærerikt.

Til neste gang

Valentina Jewah


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 thoughts on “Fra student til biolog