«Skal vi ta en Runde hver»? 2


«Hej, bloggen» føler jeg er en passende start på mitt aller første blogginnlegg, noensinne. Foruten om å være over snittet forelsket i en videoblogger(voe) på ungdomsskolen, har jeg, som dere sikkert skjønner, svært lite erfaring med dette. Men nu jævlar, nu kjør vi!(Jeg er halvt svensk, og har nå fått utløp for det).

Mitt navn er Magnus André Hulbak, kommer fra Bergen og er 22 år gammel. På fritiden er jeg stor fan av å være ute på tur i byfjellene, enten til fots eller på stisykkel. Da blir raske briller(se bilde) regelmessig brukt for å veie opp for ellers dårlig form. På dagtid finner du meg i kantinen på realfagbygget med en kaffekopp i hånden, som fort blir 7 ila dagen med påfølgende kaffepjatt.
Den norske velferdsstaten har sørget for at jeg går mitt tredje år av bachelorgraden i biologi, og dette semesteret har jeg valgt å ta BIO298. Hovedgrunnen for det er at jeg ønsker å få mer kjøtt på beina når det gjelder det rent yrkespraktiske som biolog. Foruten om feltkurs og lab er det, etter min mening, vanskelig å skaffe seg studierelevant jobb uten å ha fullført en bachelorgrad. Dette kurset er derfor et godt tilbud som forhåpentligvis kan gi meg gode erfaringer, og en pekepinn på veien videre.

dsc_0593shred

Så hvorfor valgte jeg biologi?

Skulle ønske det var så enkelt som at jeg alltid har vært evig glad i havet, eller fanatisk opptatt av krabber. Det vil jeg ikke påstå, men jeg synes det var det mest interessante faget på videregående og tenkte rett og slett «shit au» da både indre og ytre press tilsa at «Nå må du begynne på noe seriøst, Magnus». Kort tid inn i studieløpet innså jeg at dette faktisk var ganske kult, og da så jeg ingen grunn til å bytte studie. Det er mye snodige og fascinerende greier innen biologi, så hvorfor ikke?

Mitt praksisopphold skal være på Runde miljøsenter. Dette er en forskningsstasjon og besøkssenter på øyen Runde i Sunnmøre. Området er interessant for biologer og andre forskere fordi det inneholder flere viktige miljøtyper, og et bredt spekter av arter. På Runde finnes det kjente fuglefjellet, med om lag 100 000 par hekkende lundefugl, og er i tillegg gyteområde for sild, sei, hyse og torsk. Å undersøke bunntopografi, artsmangfold og økologi i dette området er derfor meget relevant!

Det var dette som appellerte til meg da jeg søkte praksisplass. Et sted hvor jeg kan være aktiv og utføre varierte arbeidsoppgaver. Jeg har ikke begynt praksisen enda, men forventer at jeg får tildelt ansvar, satt teorien ut i praksis og testet litt samarbeidsskills. Hvem vet, kanskje jeg ser en sjøpølse med «innbakt» snyltefisk i anusen sin? Google it.

‘Till next time, bloggen!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “«Skal vi ta en Runde hver»?