Takk for meg!


Hei igjen!

Nå er sommerens praktikum over her i Kina og det er på tide å si farvel både til bloggen, Traittrain og IMHE stasjonen i Gongga Mountains..

Før jeg dro nedover viste jeg lite om kinesis kultur og hadde bare litt felt erfaring fra tidligere. I møte med en helt annen kultur og folkeslag, i et akademisk miljø, har jeg tilegnet meg en felterfaring jeg er utrolig takknemlig for.

Arbeidsdagene her oppe i fjellene reflekterer mye av de tankene jeg hadde om det å være biolog. Å jobbe ute i naturen, lange arbeidsdager, ute i felten og samle inn viktig data for videre analyse.

fullsizeoutput_a03

Innsamlet data skrives ned

Under fenologien, da vi både ser på populasjoner samt samfunn, er det mange arter som skal klassifiseres og telles. Dette er tidskrevende, så arbeidsdagene er lange og det tibetanske platå kan bli utrolig kaldt, men aldri dårlig vær, bare dårlig klær som de sier, så jeg pakket med meg myye klær (noe som veide såpass mye at jeg måtte sende de hjem nå som reisen går videre sørover). I tillegg ser artene forskjellige ut i sine vekstfaser, så dette var noe jeg måtte lære meg, samtidig som at det er viktig å ha sin egen standard når en teller, systematisk, så dataene blir best mulig. Under karbon flux målingene var det gøy å se hvordan en bruker instrumenter som Licor8100, noe jeg ikke har vært med på tidligere.

Jeg hadde et inntrykk av at jeg skulle være med på å sette opp et nytt eksperiment som omhandlet granfrø, men dette ble ikke noe av da tidsperioden ikke passet. Sånn er det å jobbe i felten, en kan ikke alltid forutse hva som kommer. For eksempel kunne det ikke regne under karbon flux målingene, da maskinen ikke tåler regn.

fullsizeoutput_9e2

Henrik og Xiaoxiang måler carbon flux med Licor8100

Timer med fenologi og karbon flux målinger har vært utrolig spennende og lærerikt, og jeg håper på å bli med på noe liknende når jeg er tilbake i Bergen.

 

fullsizeoutput_9e4

 

Takk for meg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *