Siste tid i praksis


Da har jeg hatt mine siste arbeidsdager hos NIVA, og det er tid for siste blogginnlegg. De siste dagene i praksis gikk med til bearbeiding og organisering av data fra NIVA sin avdeling i Chile. Jeg fikk samarbeide med en masterstudent som skulle bruke noe av denne dataen i masteroppgaven sin.

Praksisoppholdet hos NIVA har vært en utrolig lærerik og positiv erfaring. Det har vært en liten smakebit på arbeidslivet i løpet av studiene, og det kan helt klart anbefales. I løpet av min tid i NIVA har jeg vært innom mange ulike arbeidsoppgaver, jeg har blant annet fått bli med på laboratorium og ut i felt. Jeg har og hatt andre oppgaver av den mer teoretiske sorten, som oversetting og bearbeiding av data. Jeg har lært mye nytt, kanskje spesielt om fisk da flere av prosjektene jeg har fått bli med på har vært knyttet til fiskehelse.

Når man er i praksis er det veldig spennende å få prøve seg på ulike oppgaver og ting man ikke har gjort før, men det er nesten like spennende å få treffe og prate med engasjerte folk om deres prosjekter. Det er veldig motiverende og interessant å høre om alt det er mulig å fordype seg i, og det fører kanskje til tanker og ideer rundt hva man kan velge å gjøre videre. Praksisen har også gitt meg bedre forståelse for hva biologer kan bidra med på ulike områder i arbeidslivet, og ikke minst hvordan biologer samarbeider med folk fra andre fagfelt.

Til slutt vil jeg si tusen takk til NIVA og alle de hyggelige folkene som jobber der, jeg har hatt et supert praksisopphold!

 

img_0069 nivalogo

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *