Kontorarbeid må også til 2


HEI!

Nå har jeg jobbet mine timer på NIBIO og eksamener begynner å nærme seg. I det siste har jeg jobbet med data, noe jeg gledet meg veldig til. Det jeg ikke hadde tenkt over er at når ca. fem forskjellige personer har tastet inn resultatene trengs det litt rydding i dataen, for å si det sånn.

Jeg fikk i oppgave å organisere dataen i R slik at resultatene var samlet for hvert ledd (gjødslingsbehandling). Men først måtte jeg sjekke om det trengtes å rydde i dataen. Så jeg begynte å rydde i alle dokumentene for å passe på at alt kom til å gå bra i R. Og alle som har brukt R vet jo at den MINSTE lille forskjell, som for eksempel en stor bokstav istedenfor liten som du skrev i koden, vil gjøre at du får den lite tilfredsstillende meldingen «Error» i rødt!

Når jeg drev på å koste meg med rydding i data, som ikke trenger så mye heftig hjerneaktivitet, så hadde jeg tid til å se på den flotte utsikten fra kontoret jeg hadde blitt tildelt (JA, mitt helt eget!).

 

Perfekt utsikt fra kontoret

Perfekt utsikt fra kontoret

 

Etter ryddingen fikk jeg tildelt en mappe med 254 dokumenter. Dette var altså dataen fra alle fasthetsmålingene og de måtte settes inn på Excelarkene for de forskjellige prøvene. Dette tok veldig lang tid, og jeg klarte å bli ferdig med ca. 2/5 før min tid hos NIBIO var over og jeg måtte levere oppgaven videre til labtekniker Marianne. Jeg forstår nå veldig godt at de har mye å gjøre utenom høstsesongen også.

 

Jeg har hatt det veldig kjekt i denne jobben og har definitivt blitt mer interessert. Ikke bare i økologisk gjødsling, men også fruktkvalitet og jordbruk generelt. Jeg har fått prøvd meg på mange forskjellige ting mens jeg har vert hos NIBIO og jeg har sett og hørt mye interessant. Det å omgås de som jobber der er veldig læringsrikt og inspirerende, inkludert mandagsmøtene der uken skal planlegges og jeg får høre hva typer prosjekter de driver på med. I tillegg har jeg fått snakke en del med Eivind som er en utrolig engasjert og interessant person, og jeg er sikker på at vi kunne ha snakket om økologisk jordbruk og GMO og sånt i evigheter, hehe!

 

Biologikunnskapene mine har vært greie å ha for å forstå hvorfor jeg gjør det jeg gjør på laben. For det meste har jeg stått på kjemilab og trengt mest labkunnskaper. Med mange nye maskiner og metoder har dette vært veldig lærerikt og interessant. Jeg har fått brukt Excel kunnskaper og nesten mine kunnskaper i R. Og jeg skal passe på å mase utover våren slik at jeg får vite om de spennende resultatene.


About elisabethn

Jeg er 22 år og går postbachelor. Jeg har tatt en bachelor i biologi der jeg studerte i New Zealand det siste året. I New Zealand ble jeg veldig interessert i botanikk og begynte på et veldig interessant prosjekt som jeg virkelig ønsker å dra til bake for å forske mere på. Men først vil jeg lære mye mere om botanikk og statistikk!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Kontorarbeid må også til

  • Gaute Velle

    Ai ai ai – så mye tid jeg har brukt på å rydde data. Her tror jeg mange kjenner seg igjen. Og så utrolig spennende når de verdifulle dataene er ryddet ferdig og analysene kan begynne!

  • Vigdis Vandvik

    Det å sikre at man har ryddige, etterprøvbare, og vel ivaretatte data er noe av det aller viktigste og vankseligste ved å være forsker. Uten dette er eksperimentene bortkasta og statistikken tvilsom. Gøy at du har fått et lite innblikk i dataharmoniseringens edle kunst!