Ciao! En liten oppsummering


Da var mine timer i praksis over. Og hvilket semester det har vært! Alt hva jeg har lært! Jeg har kanskje ikke lært så mange nye fine begreper eller snedige teorier om livets meninger og mekanismer, men jeg har derimot lært mye om hvordan det faktisk er å være Biolog. Det jeg har lært er at det å jobbe med biologi gi en meget variasjon i arbeids hverdager. Alt fra 8 timer i kontor til dager ute i skauen. Jeg har også lært masse om de prosjektene som kartlegger og forvalter Villaksen og auren i Norge, og hvor verdifullt dette arbeidet er fordi de jobber med å bevare en så verdifull og uerstattelig resurs. Jeg har også lært en rekke praktiske ting som hvordan telle lakselus, sette merke og vaksinere fisk. Og hvordan pakke matpakke og klær til timer med vekselvis tørt, vått, varmt og kaldt.

Med at jeg ikke hadde særlig formeninger om hva jeg gikk til, da mine forståelser av biologisk feltarbeid begrenser seg til videregåendes ut -og -plukke -planter-felt, vil jeg si dette har gitt meg utrolig mye. Og vist meg mye hva som faktisk forventet for å jobbe ute. Det er ikke bare nok å kunne masse om noe, for i felt benytter du deg av kompetansen til et bedt spekter av fagfelt. At alle kunnskaper er nyttig når man jobber med div. prosjekter selv om de er biologirettet. Noe jeg tenker er viktig å ha i hodet når man studerer.

Men ikke bare har jeg lært, jeg har også fått treffe mange fantastiske mennesker og sett fine vertslands naturperler som jeg aldri hadde fått sett om det ikke var for dette felt kurset.
En ting som er sikkert er at dette feltkurset har åpnet opp for mange nye dører til nye og spennende rom. Dører som ikke hadde åpnet seg om jeg ikke hadde tatt dette kurset. En ting som er sikkert er at det har motivert meg til å ville forsette å studere fisk. At det er dette jeg faktisk vil, og at det vil gi meg masse fint på så veldig mange områder. Med det sier jeg takk for meg.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *