Takk for nå, Runde!


Enda et år er ved veis ende, og med det er høstsemesteret nå forbi. Høydepunktet mitt dette semesteret har absolutt vært å få ta del i BIO298. Vi reiste relativt tidlig etter at vi hadde fått tildelt plasser, så jeg hadde ikke rukket å gjøre meg opp så mange tanker om hvordan dette kom til å foregå. Vi hadde litt informasjon om hva Runde Miljøsenter var, men nysgjerrigheten var fortsatt stor når vi for første gang satt på hurtigruten på vei mot Torvik.

Praksisen jeg har hatt dette semesteret har absolutt svart til forventningene jeg hadde. Jeg har lært mer av denne praksisen enn jeg har gjort over lenger tid på skolen. Som jeg alltid har sagt har jeg alltid hatt troen på at praksis er den beste måten å lære på, og det kan jeg nå skrive under på.

Oppholdet mitt har absolutt gjort at jeg har fått enda flere positive tanker til det å arbeide som biolog. Med en slik praksisplass får man muligheten til å finne ut av ulike områder innenfor biologien, og man kan få muligheten til å knytte bånd med folk som i senere tid kan hjelpe deg i jobbsammenheng. På Runde var det supre mennesker, som var mer enn villige til å gi oss et innblikk i ulike fagfelt, og dette vil virkelig hjelpe meg i senere tid når jeg skal velge arbeid.

GvQGiAlneJDl530IyAPnLPO-dBdKWUCKGvJoM7et5zE

Selv om jeg har hatt et supert opphold, så er det kanskje noen få ting man bør vite dersom man velger å ha en praksisplass utenfor Bergen. Dersom man reiser til for eksempel Runde er det greit å vite at man burde ha muligheten til å reise for lenger opphold. Jeg reiste først bort i 2 uker, og deretter 1 uke etterpå. Jeg tror det hadde vært vanskelig å gjennomføre praksisen dersom man skulle ha hatt mange korte opphold. Med mye reising kommer også mye tid som brukes. Derfor er det viktig å kunne planlegge slik at man får så mye utbytte som mulig på kortest mulig tid. Jeg vil kanskje anbefale denne praksisplassen til de som tar andre fag som ikke krever så mye tilstedeværelse, men igjen er alt mulig for den som er flink til å planlegge! Jeg ville aldri ha byttet ut denne praksisplassen med en annen, og jeg er helt sikker på at de som kommer etter oss kommer til å ha et minst like bra opphold som oss!

J20150922_090722

eg håper så mange som mulig velger å ta dette faget, dere kommer til å få kunnskap og minner for livet! Ta en sjans og gjør praksis til en del av utdanningen din, du kommer ikke til å angre!

Takk for denne gang, jeg har hatt det fantastisk!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *