Torvmoseutstilling


Nå går praksisoppholdet mitt på Lyngheisenteret mot slutten. Det jeg har brukt mest tid på under praksisen er å jobbe med den nye utstillingen som skal lages her. Jeg fikk velge selv hva jeg ville lage til utstillingen, og jeg valgte da å jobbe med torvmose.

Denne oppgaven ga meg muligheten til å bruke kunnskapene mine da jeg har nøklet moser i timesvis for å prøve å kartlegge artene som finnes på Lygra.  Jeg arbeidet veldig selvstendig, og fikk brukt mye tid ute i feltet slik jeg ønsket. Moser har også blitt noe jeg vil lære enda mer om, og jeg har fått bekreftet at jeg vil fordype meg innenfor botanikk!

Grantorvmose Sphagnum girgensohni

Grantorvmose – Sphagnum girgensohni

Utstillingen handler også om torv, og hvordan de brukte torv på garden i gamledager. Dette samfunnsfaglige perspektivet er nytt for meg som er vandt til å bare fokusere på realfag. Ett av bruksområdene er demonstrert gjennom de flotte torvtakene som finnes på Lygra. Jeg får også oppleve metodene i praksis når jeg skal være med på torvtaking her ute.

20150923_130048

Torvtak på Lygra

Et viktig fokus i denne oppgaven er formidling. Utstillingen er ikke for biologer, men for de besøkende på Lyngheisenteret. Dermed har jeg måttet tenke mye på hvordan jeg formidler kunnskapen, og hvordan jeg kan gjøre den interessant for alle.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *