Grønn Etat: the place to be! @BIO298  


 

Oppgjørets time har kommet. Hva har jeg lært?

Jeg syntes alltid det er litt vanskelig å sette ord på hva jeg har fått ut av noe slikt som dette. Kanskje fordi det alltid er vanskelig å se for seg hvordan man tenkte før man hadde den kunnskapen man har her og nå. De kunnskapene jeg sitter på nå virker så selvsagte. Det er så lett å tenke «jeg har da alltid visst dette, det er jo helt åpenbart, dette sier seg jo selv!». Men jeg skal prøve likevel.

I løpet av praksisperioden har jeg fått god øving i jobbmøter. Tro det eller ei, dette er en kunst i seg selv! Å holde konsentrasjonen oppe, å få med seg essensen i hva som blir sagt, å ha guts til å ytre egne meninger. Det er en øvings-sak, dette også.

communication300
Jeg har fått et innblikk i kommunikasjonen i arbeidslivet. Tidligere har jeg tenkt at dette blir den vanskelige, litt skumle delen. Men disse pen-kledde menneskene på en arbeidsplass er jo akkurat de samme som de som sitter i sofaen i joggebuksa med beina på bordet og knasker potetgull og ser på TV en lørdagskveld. De kan kanskje mer enn deg om sitt eget felt, men du kan trolig mer enn dem om noe annet. Ingenting skummelt her!

Jeg føler at jeg har blitt flinkere i å kommunisere effektivt, å forstå hvem jeg må prate med og hvordan for å få igjennom det jeg ønsker.

I løpet av praksisperioden har også fått et nytt syn på byen og områdene rundt, en ny forståelse av hvordan alt styres og hvem som har ansvaret for hvilke deler av landet vårt. For alle deler er visst delegert til noen. Alle områder vurderes. Skogen bak huset ditt som du tror bare er vill skog: skal den stå? Er den verdifull? Skal det bygges der? Hva er fremtiden for dette arealet? Noen sitter å vurderer dette, garantert!

Praksisperioden har også bidratt til en bedre forståelse av tidsperspektivet som venter i arbeidslivet. Som student kan du velge deg en oppgave (av 100 ventende, riktignok), og fullføre den. På en arbeidsplass får du kontinuerlig telefoner, mailer, det er alltid møter, nye arbeidsoppgaver, i tillegg til at veldig mye skal igjennom et byråkrati der Ting Tar Tid! En kan ikke nødvendigvis forvente å starte på en arbeidsoppgave og jobbe kontinuerlig med bare den til den er ferdig, men må heller innse at ting går litt tregere enn en er vant til, og at det er helt greit.

dilbert-meeting

Til slutt: Har jeg fått bruk for biologikunnskapene mine? Ja, i aller høyeste grad! I møtediskusjoner, i planlegging og utføring av eksperimentet og i kommunikasjon med diverse parter, føler jeg at biologikunnskapene mine har vært absolutt nødvendige og til stor hjelp.

Konklusjon: Er du usikker på om du skal ta BIO298 til våren? Go for it! Dette er en utrolig god muliighet til å mingle, lære og teste ut en arbeidsplass. Og er du usikker på bedrift? Grønn Etat er definitivt et bra sted å være. De har mange, varierte arbeidsoppgaver å tilby, og ikke minst et knakende hyggelig personale som gir deg all den hjelpen du trenger.

Grønn Etat: tusen takk for meg!

Sigrid

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *