Yrkespraksis på Runde Miljøsenter


Heisann!

Mitt navn er Christine, og jeg er 21 år gammel. For tiden er jeg på mitt tredje år på en bachelor i Biologi ved Universitet i Bergen og dette semesteret har jeg valgt å ta faget BIO298 – yrkespraksis i biologi II. Dette faget går ut på å arbeide som biologi i en bedrift i ca. 130 timer. Jeg har vært så heldig at jeg skal utføre denne praksisen sammen med Frida Knoop på Runde miljøsenter på magiske Runde i Møre og Romsdal.

Praksis, det er jo ganske viktig? Klart det er det! Det er ingenting som er bedre enn å få arbeidserfaring mens man fortsatt studerer. Det er utrolig kult at jeg skal få lov til å bruke den kunnskapen jeg har tilegnet med de to siste årene, og endelig vise de fram. Alt man lærer i forelesninger blir så mye mer virkelig og spennende når man får se det rett foran seg.

Jeg har ikke noe særlig med biologisk arbeidserfaring fra før av, så det å ha muligheten til å teste det ut nå er noe jeg er takknemlig for. Jeg ser utrolig mye frem til å kunne kalle meg selv en biolog i tre uker dette semesteret, og ikke minst gleder jeg meg til å ha det skikkelig gøy! Krevende blir det nok også, men det er jo halve moroa å jobbe litt for det!

Som en østlending som kommer fra Halden, og som egentlig er mest vant med harryhandel og skogturer, ser jeg nå veldig fram til å se hvordan livet er blant dramatiske fjell og store hav. Etter å ha bodd i Bergen i over to år nå har jeg blitt vane med mye liv og masse mennesker. Runde er jo den ytterste øya i Herøy kommune, og jeg kan se for meg at det ikke er like mye action der. Like vel tror jeg det er et fantastisk sted og bedrive biologisk hverdag på, og jeg er sykt gira!

På runde skal vi få lov til å drive med flere ulike prosjekter. Her skal vi undersøke alt fra planteplankton til fugl! Runde er kjent for å ha Norges sørligste fuglefjell, og her kan man finne både lundefugl og havsule. Jeg gleder meg skikkelig til å ta turen og sjekke ut fuglelivet. I tillegg har miljøsenteret prosjekt som omhandler vannprøvetaking og geologiske kart som vi også skal få ta del i.

Jeg tror at dette kommer til å bli mitt livs opplevelse og jeg gleder meg masse til livet som biolog!

Vi prekæs!

Christine

20150913_184742

Her er jeg på vei til Runde!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *