En fin periode er nå over


Vårsemesteret på UiB er nå slutt, og praksisperioden er over.

Jeg startet semesteret med å være litt i tvil på om jeg skulle velge et helt nytt fag, som i tillegg var et praksisfag. Det var mye jeg var usikker på, og stilte meg mange ganger spørsmålet om jeg hadde kompetanse nok i biologi til å velge et slikt fag. Men jeg tok sjansen, og det er jeg utrolig glad for! Det å få bruke min biologi kunnskap i praksis har gjort at jeg har lært så utrolig mye. Jeg har langt i fra kunnet alt jeg har gjort, så bekymringen min om at jeg ikke skulle ha nok kompetanse forsvant fort. Det å lese seg opp og ta kontakt med andre har gitt meg stort læringsutbytte. Siden dette er et fag uten pensum, er det jo en selvfølge at du skal lære underveis, og ikke kunne alt fra før. Jeg har lært masse nytt om norsk natur, om klima og miljø og ikke minst så har jeg fått en god jobberfaring. Jeg har kommet i kontakt med så utrolig mange ulike personer, og virkelig følt at jeg har kunnet bidra med noe.

Det at jeg har fått jobbe med noe jeg synes er utrolig gøy, har vært en opplevelse. Jeg har fått lov å jobbe med natur, og å opplyse andre om hvor viktig den er. Jeg har vært en del av en bedrift og blitt kjent med noen utrolig kjekke mennesker. Jeg har lært mye. Å velge praksisfaget BIO298 anbefales virkelig! Det er ikke til å legge skjul på at å finne jobb som biolog kan være vanskelig, men med denne erfaringen og med en motivasjon som jeg har fått denne våre, tror jeg det kan hjelpe.

Jeg føler egentlig ikke at jeg avslutter mitt praksisopphold i Naturvernforbundet. Jeg kommer nok til å fortsette å være et aktivt medlem, og være med å spre informasjon og glede om naturen vår.

Tusen takk for meg!

linn og marikåpe

Linn

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *