150 timer hos Tuni_Cell


Etter 150 timer med praksis ved nanocellulosefabrikken Ocean_TuniCell, hvor cellulose utvinnes fra tunicater, ønsker jeg å dele mine tanker i denne fjerde bloggposten. Denne opplevelsen har vært en utrolig lærerik reise, og jeg har fått en dypere forståelse for industri basert på biologiske prinsipper.

I min første bloggpost skrev jeg om mine forventninger og spenningen jeg følte før praksisen begynte. Jeg var virkelig begeistret for å starte dette eventyret og utforske en verden av nanocelluloseproduksjon.

I den andre bloggposten beskrev jeg tunicatfarmen, og hvor godt jeg trivdes der, til tross for de lange arbeidsdagene. Å være omgitt av disse fascinerende skapningene var virkelig en unik opplevelse.

I min tredje bloggpost delte jeg mine erfaringer fra laboratoriet og prosessen med bleking og rensing av cellulose. Dette var virkelig interessant og fengslende, selv om dagene noen ganger kunne bli monotone. Å forstå de ulike trinnene i produksjonsprosessen og hvordan alt kommer sammen for å produsere høykvalitets nanocellulose, har virkelig åpnet øynene mine for viktigheten av presisjon og kvalitetskontroll i laboratoriearbeidet.

Nå, etter 150 timer med praksis, føler jeg virkelig at jeg har opparbeidet meg en betydelig mengde erfaring og kunnskap om en industri basert på biologiske prinsipper. Jeg har fått innsikt i de ulike trinnene i produksjonsprosessen, fra tunicatfarmen til laboratoriet, og hvordan alt henger sammen for å skape et vellykket produkt. Denne erfaringen har virkelig åpnet mine øyne for betydningen av å bruke biologiske ressurser på en bærekraftig måte.

Ved å utvinne cellulose fra tunicater, en rik kilde til dette naturlige materialet, kan vi danne medisinske produkter som kan være til stor hjelp innenfor regenerativ medisin.  Jeg sitter igjen med en takknemlighet for denne unike muligheten til å lære og vokse i en bransje som er basert på biologiske prinsipper. Jeg er spent på å se hva fremtiden bringer, og hvordan jeg kan bruke denne verdifulle kunnskapen jeg har opparbeidet meg i min videre karriere. Takk for at du har fulgt meg på denne reisen.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *