Praksis hos SARS – tredje blogginnlegg


Hei igjen!

Nå nærmer det seg slutten på praksisoppholdet mitt hos SARS. Siden sist har jeg fått fortsette med mye av det som jeg forklarte om i forrige blogginnlegg. Dette er som dere så veldig mye variert, noe jeg syntes har vært veldig gøy. Det er deilig at man ikke blir sittende med en samme oppgave gjennom hele dagen.

Siden sist blogginnlegg har jeg også fått være med SARS å stå på stand på opplev marineholmen. Opplev marineholmen er en kunnskapsfestival i Bergen som holdes på marineholmen – rett utenfor høyteknologisenteret hvor SARS holder til. Her sto jeg også sammen med et par fra en annen gruppe på SARS, så det var gøy å se hva de andre gruppene jobber med også. Her viste vi frem akvarium med dyrene som blir brukt, og forklarte til barn og voksne om Ciona intestinaliser, og hva vi jobber med.

Bilder fra opplev marineholmen.

 

Det har vært spennende å få et innblikk på hvordan man kan jobbe som biolog/molekylærbiolog, og å få være med på å erfare hvordan en forskningsgruppe jobber.  Det har på flere måter vært annerledes enn jeg så for meg før jeg startet, men en veldig positiv opplevelse! Dette er et prosjekt som går over lang tid, og det er veldig mange forsøk som må gjennomføres for å få nok resultater.

Før jeg begynte var jeg litt nervøs for at jeg ikke hadde hatt så mange emner innen molekylærbiologi tidligere, men dette syntes jeg har gått helt fint! Jeg lærer veldig mye nytt imens jeg er her på SARS, og molekylærbiologi er absolutt noe som gir mersmak. Jeg merker også at fagene mine fra biologi også er ganske nyttig her, og noe jeg har hatt bruk for. For eksempel emnene innen cellebiologi og utviklingsbiologi har vært nyttig når jeg ser på utviklingen i ciona-embryoene. Også emnene mine innen mikrobiologi har vært nyttig da vi har jobbet mye med bakterier. I tillegg er det interessant å se at det er mange ulike utdanningsveier hos de som jobber hos SARS, og at ikke alle som jobber der er utdannet innen molekylærbiologi.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *