Fisking i Forsand


Hei igjen 😊

Bilde av elven i Forsand

Da var det klart for mitt 3. og nest siste blogg innlegg for praksisen min. Dette blogginnlegget er dedikert til min flotte tur ned til Forsand som ligger en liten time utenfor Stavanger. Grunnen til at vi dro ned til Forsand var for å redde fisk fra en del av en elv som skal bli tørrlagt pga. utgraving av sand. Måten vi reddet fisk på var å elfiske mest mulig fisk ut av partiet som skulle bli tørrlagt, dette ble gjort ved hjelp av et elfiske apparat. Dette elfiske apparatet som ser ut som noe tatt ut fra ghostbusters, sender strøm ut i vannet i en liten radius som får fisken til å besvime i et lite øyeblikk noe som gjør det mulig å fiske opp fisken med håv. Fisken som vi fisket opp med håv ble deretter puttet i bøtter som ble fraktet nedover til en del av elven som ikke skulle bli tørrlagt. Der målte vi fisken og slapp den fri. Vi endte opp med å fiske i 3 dager og endte opp med å redde over 2000 fisk. Fisken vi fisket var ål, laks, ørret og til og med en røye. Det at vi fant røye var veldig spesielt fordi norce har fisket i denne elven i mange år og har aldri registrert en røye, så det var veldig gøy å få kunne være med å se den første røyen i denne elven. På denne turen så fikk jeg oppleve noe jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve, og det er å både bli solbrent og klissvåt på samme tid. Men for å redde fisk så er det en smal pris og betale, og jeg har også lært at samboeren min har nok aloe vera til at jeg solbrenthet ikke blir et veldig stort problem med det første.

Ål som ble fanget

Elfiske apparat

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *