Praksis hos SARS – første blogginnlegg


Hei! Mitt navn er Hedvig Villmark. Jeg er 23 år gammel og kommer fra Kongsberg. Jeg flyttet til Bergen i 2017, men begynte ikke på min bachelor i biologi før i 2019. Jeg var usikker på hva jeg ville studere, men endte opp med å studere biologi fordi det var ett av de fagene jeg likte best fra videregående – og jeg er veldig fornøyd med det nå. Når man tar en bachelor i biologi er man også innom mange av de andre realfagene som for eksempel matte, fysikk, statistikk og kjemi, samt de mange temaene innen biologi. Man får derfor testet ut litt av det meste, noe som hjelper når man skal finne ut hva man vil spesialisere seg innen, for en eventuell mastergrad. Jeg er på det siste semesteret på bachelorgraden min nå. Dette semesteret er kun frie studiepoeng, som vil si at man kan velge akkurat de emnene man vil. Et av emnene jeg har valgt er BIO298, yrkespraksis i biologi, hvor jeg straks skal begynne min praksisperiode hos SARS International Centre for Marine Molecular Biology.

På grunn av covid har jeg ikke hatt like mye praktisk arbeid som var tenkt under bachelorgraden min. Jeg ser derfor veldig frem til å jobbe med noe fysisk for å ta igjen litt av det tapte. Selv om jeg har studert biologi i snart tre år, har jeg likevel lite erfaring med hvordan det er å jobbe som biolog. Dette er også noe av grunnen til at jeg valgte BIO298 – så jeg kan erfare selv hvordan en hverdag i jobb ser ut. Kanskje jeg også finner ut hva jeg kunne tenke meg å gjøre etter studiene. I tillegg jobber SARS innen molekylærbiologi, som jeg ikke har hatt veldig mye om selv, men som jeg syntes er veldig spennende. Det kommer nok til å bli mye nytt for meg, og jeg gleder meg til å lære mye nye ting på en annen læringsmåte, og å få mer erfaring. Det kan også bli interessant å se hvordan det jeg har lært i teorien fungerer i praksis.

Foto: Sars International Centre for Marine Molecular Biology. Bilde av Ciona intestinalis, som blir brukt som en modellorganisme hos SARS.

Gjennom praksisperioden skal jeg skrive fire blogginnlegg, så i neste blogginnlegg vet jeg forhåpentligvis mer om hva jeg skal gjøre hos SARS.

  • Hedvig

Meg på feltkurs med emnet BIO102.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *