Praksis på vitensenteret VilVite


Meg i strålende humør

Hjertelig velkommen til det første blogginnlegget om praksisen min hos VilVite. Jeg heter Sebastian, er 22 år og født og oppvokst i det egentlige Nordens Paris, Harstad.

Jeg søkte i utgangspunktet på BIO298 for å ta igjen tapt laberfaring, ettersom corona grep fatt i hverdagen min ganske tidlig i studieløpet. Dette skjedde samme semester som jeg hadde BIO101, organismebiologi, som inneholder de morsomste labbene på hele studiet. Dette var også rett før vi skulle på hyttetur med fagutvalget, og samme semester som 2 av de 3 ukene med feltkurs som vi skulle ha. Vi endte opp med å ikke dra på noen av de planlagte feltkursene, men fikk instedet en enslig overnatting på Espegren, som også endte litt turbulent på grunn av mulig smitte. Det skal sies at vi heldigvis har fått muligheten til å ta igjen de mest interessante delene av organismebiologi labbene dette semesteret, noe jeg gleder meg veldig til.

Som du sikkert forstår har jeg, som alle andre, mistet mye motivasjon under pandemien. Både generelt sett, men også når det kommer til studiet. Målet mitt forrige semester var å holde meg så opptatt som mulig, for å ikke miste motivasjonen helt. Jeg endte opp som mentor, og som leder i biologisk fagutvalg, og er veldig fornøyd med begge disse valgene. Nå er motivasjonen på vei tilbake, og ettersom jeg har startet på mitt siste semester, tenkte jeg det var greit å finne ut om biologi fortsatt er noe jeg vil fortsette med. Målet for dette semesteret ble derfor å prøve ut varierte retninger innenfor biologi, og jeg endte opp med toksikologi, evolusjonsbiologi, og praksisplass hos VilVite.

En praksis på VilVite er kanskje ikke så mye labb, men det er litt deilig med en praksis der biologi ikke trenger å være i hovedfokus. På videregående gikk jeg Medier og Kommunikasjon, med en drøm om å formidle gjennom film, så på en måte føler jeg at jeg går tilbake til mine røtter med denne praksisen. Jeg ser veldig frem til både praksisen og resten av semesteret, og krysser fingrene for at avslutningen på bacheloren kan gå så normalt som mulig, uten flere forstyrrelser fra corona. Håper på å se deg neste gang også!

XOXO,

Sebastian

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *