Siste arbeid og avsluttende ord


Hei, og velkommen til mitt siste blogginnlegg! 

Siden sist har mye spennende skjedd her ute. Først og fremst har jeg endelig fått drevet med litt undervisning, 3 klasser totalt. De første 2 satt jeg opp praktisk opplegg for. Her fikk de lære om både store og små som kaller fjæra for hjem, hvilke egenskaper de har og liknende. Videre gav jeg kurs i dissekering av fisk og krabbe. Jeg la mye jobb inn her i å tilpasse opplegget elever på ungdomsskolen, som er mer krevende enn du skulle tro. Den siste klassen gav jeg omvisning på senteret, og fortalte om de historiske momentene til senteret, og gav de en innføring i forsøkene mine. De ble også introdusert til flaskelammet flekken, som viste seg å være en ‘hit’ hos alle. 

Videre deltok jeg på den årlige sauesankingen på senteret. Da var det tur ut til øya ‘Lurekalven’ for sanking. Planen her var å jage sauene inn til sankegjerdet, hvor de skulle klippes. Dette er derimot lettere sagt enn gjort. Vi fikk lære dette på den harde måten når sauene snudde og løp forbi oss for den 5. gang etter 6 timer. Dermed ble det utsatt til en senere dato, som jeg dessverre ikke får delta i. 

           Lurekalven. Her gikk mye tid på sauejagning

På vei ut til lurekalven

 

 

Før praksisen min ble avsluttet ble jeg tatt med på en hyggelig fest til Tjorehagen. Dette er en botanisk hage vedlikeholdt av folk fra lyngheisenteret. Dette ble en passende avslutning på en veldig hyggelig praksisperiode, med god mat og drikke, samt en flott omvisning i hagen.

Tjorehagen i all sin skjønnhet

 

Nå ønsker jeg til slutt å gi dere tankene mine om hele praksisoppholdet mitt. Som dere sikkert skjønner, har det vært en flott opplevelse å delta på senteret. Det å få bo på Magnusgarden var et flott avbrekk fra bylivet jeg ellers opplever, og det var godt å få gjort noe praktisk arbeid etter en lang, kanskje litt for mye teoretisk bachelorgrad. 

I tillegg fikk jeg bruk en del av min biologiske kompetanse i undervisning av elever, og til utførelse av forsøkene mine. Det var en fin utfordring å finne relevant informasjon, anvende denne i praksis, og til slutt utføre et forsøk. Denne erfaringen tror jeg vil bli veldig relevant senere i arbeidslivet, om det så skulle være biologi eller en annen sektor. Sett bort fra dette, så var det derimot litt mangel på oppgaver av biologisk relevans. Jeg skulle gjerne hatt mer undervisning, eller satt opp noen mer ekstensive forsøk. 

Det var mine tanker for praksisen, og da sier vi farvel for nå! 

Bjørnar Franciscus Van Ditshuizen

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *