Seriøs labarbeider 1


Hei og velkommen tilbake mine kjære lesere. Dagens blogginnlegg blir litt annerledes enn normalt. Jeg vil bruke tiden min på å informere og opplyse dere lesere om hva jeg gjør på Sars når jeg ikke er dyrepasser. Hovedsakelig så driver jeg å tracker svømmemønsteret til ciona larver, og påvirkningen diverse «drugs» har på svømmemønsteret. Måten dette gjøres på er at tre larver blir plassert i hver sin arena (en liten beholder). To av arenaene blir tilført et par dråper med «drugs» og den siste blir tilført en kontroll. De tre arenaene blir så plassert under tre separate kameraer. Svømmemønsteret blir så filmet i to perioder på 15 minutter hver. Filmene blir lagret på en pc hvor de så vil bli analysert på et senere tidspunkt. Formålet med forsøket er å undersøke om de forskjellige «drugsene» påvirker adferden til ciona larvene.

Kamera oppsettet.

(Her skulle det vært en video av mine kjære små svømmere, men teknologien samarbeider ikke.)

 

Når jeg ikke er kameraopperatør har jeg blitt opplært i å elektroporere. Elektroporering er prosessen som gjør det mulig å introdusere nytt DNA inn i ciona zygoter ved hjelp av strøm. Elektroporering er en omfattende prosess med mange steg, hvor de første stegenede går ut på å fertilisere ciona egg. Etter eggene er fertilisert blir det ønskelige DNAet blandet sammen med eggene . Deretter blir det ført strøm gjennom som får eggemembranen til å sprekke opp og DNAet kan trenge inn og bli inkorporert i genomet til ciona zygotene.

Seriøs labarbeider

 

 

Disclaimer: I fare for å kjede dere lesere har jeg forenklet elektroporeringen.

 

Den siste arbeidsoppgaven jeg har lyst til å flexe med er den meget viktige oppgaven å autoklavere vann. Autoklavert vann tenker du kanskje, hva er det? Jo det skal jeg fortelle deg. Når man autoklaverer vann eller objekter så steriliserer man det, dette gjøres med et ekstremt komplisert instrument som jeg nå, uten å skryte av meg selv, kan bruke uten tilsyn.

 

Disclaimer 2: Jeg har blitt oppmerksom på at jeg ikke bruker disclaimer rett.

 

TTYL

 

Håvard

Seriøs blogger, seriøs ung mann, seriøs autoklaverer,

 

 

«Your body is powerful. Trust it»


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Seriøs labarbeider