Praksis hos Naturvernforbundet!


Javel!

Jeg heter Annichen Prebensen, og jeg går tredjeåret på biologibacheloren min. Sammen med medstudent Charlotte skal jeg dette semesteret være utplassert hos Naturvernforbundet Hordaland gjennom emnet BIO298 – yrkespraksis i biologi, noe som jeg gleder meg masse til. Gjennom praksisperioden skal jeg skrive fire blogginnlegg, og i første del skal jeg starte med å fortelle litt om meg selv og mine forventninger.

Jeg er 22 år (snart 23) og har vokst opp i en liten bygd som heter Søgne, omtrent en halvtimes kjøretur vestover fra Kristiansand. Denne vakre, lokale bygda er preget av mye jordbruk, flotte turmuligheter og kanskje verdens fineste skjærgård. Gjennom oppveksten på det solfylte Sørlandet var vi mer ute enn inne. Så lenge jeg kan huske var sommerne preget av blåbærplukking, leting etter krabber langs strandkanten og båtturer på smeigedager. Å ha skogen og sjøen som nærmeste nabo er noe som har ført til at jeg alltid har vært interessert i biologi, og dermed også opptatt av å ta vare på naturen. 

Det var flere grunner til at jeg ønsket praksisplass hos Naturvernforbundet. Blant annet synes jeg prosjektene vi skal være med på virker utrolig spennende. De to prosjektene er Bevaring gjennom skjøtsel, som blant annet fokuserer på å sikre biologisk mangfold og økosystemer gjennom skjøtsel, og Plastjakten, der vi blant annet skal være med på å gjennomføre ryddeaksjoner, kartlegge søppel og spore kilder. Vi får håpe korona er snill og tillater at vi kommer oss ut og får gjort litt fysisk arbeid gjennom mange dugnader.

Å være praksisutplassert er noe jeg er kjempeglad for at jeg får oppleve. Jeg er spent på å se hvordan jeg kan bruke teorien jeg har lært gjennom UiB i praksis, og jeg gleder meg til å lære mye nytt. Erfaring er gull verdt, jeg håper jeg får lært masse om naturvern, bruken av biologisk kunnskap på en arbeidsplass og ikke minst møte nye mennesker. I tillegg får jeg kjent på godfølelsen av å gjøre arbeid som er til nytte for naturen.

 

I neste blogginnlegg vil 50 timer med arbeid hos Naturvernforbundet ligge bak meg, og jeg tipper jeg kommer til å erfare og gjøre mye i løpet av de timene.

 

Slenger med et glansbilde fra en lang skogstur. Rød som en tomat og veldig fornøyd 🙂

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *