Bli med på min reise hos NORCE 🐟 5


Heihei og velkommen til mitt første innlegg her hos biologipraksis!

 

Jeg heter Catharina Olsen og er en livlig 23 år gammel jente fra regnbyen Bergen. Her har jeg hatt det som fisken i vannet siden dag én. Hele min entusiasme for biologi startet dermed med en oppvekst fullt preget av kysten i Bergen. Valget ble derfor lett på videregående da faget biologi dukket opp. Dette ble fort mitt favorittfag og herfra vokste interessen seg bare enda større. Videre endte jeg opp med å søke meg inn på bachelorprogrammet i biologi på universitetet i Bergen.

 

I løpet av graden har jeg fått smake litt på de ulike områdene som finnes innenfor biologi, alt fra botanikk, til zoologi og marin. Marin utmerket seg tidlig som mitt type felt, og da jeg fikk muligheten til å være med på båten Kristine Bonnevie under et feltkurs i BIO102, økte min nysgjerrighet for hvordan en marinbiolog kan arbeide. Det var akkurat derfor jeg søkte meg inn på faget BIO298. Dette faget fanget min interesse og går ut på at studentene blir utplassert hos bedrifter og får være med på ulike arbeidsoppgaver som en biolog utfører i praksis.

 

Nå befinner jeg meg på siste semester av bachelorgraden min og var så heldig som fikk plass på faget BIO298 og skal arbeide hos NORCE. Norwegian Research Centre AS arbeider for å finne løsninger som kommer fellesskapet til gode og som øker den bærekraftige verdiskapningen, både nasjonalt og globalt. Her har jeg blitt plassert på avdelingen LFI, Laboratorium for Ferskvannsøkologi og Innlandsfiske, noe som passer mine bokser av interesser veldig bra. Under arbeidet hos LFI skal jeg blant annet analysere filmklipp for å identifisere laks og sjøørret som vandrer opp fisketrapper samt andre spennende prosjekt.

 

Ser frem til en innholdsrik opplevelse hos NORCE og jeg håper dere vil følge meg videre på denne reisen!

                                         Vedlagt ser dere bilder av meg som fisken i vannet.

 

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 thoughts on “Bli med på min reise hos NORCE 🐟