Grønn glede hos Asplan Viak🌿 1


Hei, jeg heter Ingvild, og dette semesteret skal jeg blogge litt om praksisperioden min i Asplan Viak. Denne våren er jeg på det sjette og siste semesteret på bachelorprogrammet i biologi på UiB. Etter mye teori og noe praksis, er det spennende å endelig få prøve seg i arbeidslivet som biolog. Asplan Viak er en stor bedrift med 1150 medarbeidere som har kontorer på 31 steder rundt i landet. De driver med mye forskjellig, blant annet arkitektur, infrastruktur, digitale tjenester, analyser, plan og landskap. En liten del av selskapet er biologene, og det er de jeg skal få være med. Det ser jeg fram til!

 

Så litt om meg. Jeg kommer fra Riska som er en bygd i Sandnes, pent plassert mellom små fjell og en liten fjord ikke så langt i fra flate Jæren. Der er det mye fin natur å være i! Jeg liker med andre ord ute, og kombinert med en interesse for realfag ble biologistudiet et ganske naturlig valg. Jeg liker også å ta bilde av planter og landskap som er pene, og kommer til å dele flere bilder som kombinerer dette framover!

 

Mesteparten av praksisen min hos Asplan Viak vil være i mai og juni når naturen har blitt grønnere og planter har våknet opp fra vinterdvalen. Da skal jeg få være med på forskjellige prosjekter. Prosjektene biologene jobber på kan være alt fra store kartlegginger over flere uker i forbindelse med utbygging av nye veistrekninger, til mindre oppdrag over noen timer i forbindelse med et nytt byggefelt. Noen prosjekter er i tett samarbeid med andre fagområder innenfor bedriften, mens andre kun er med biologene. Det er ikke bestemt nøyaktig hva jeg skal få være med på ennå, men det blir nok litt av hvert!

 

Det virker som at mye av praksisperioden kommer til å være ute i felt, og det høres fint ut! Nå før plantene spirer har jeg tid til å sette meg inn i NiN kartleggings systemet, rapporter, og prosjekt jeg skal få være med på. Det blir spennende å se hvordan praksisperioden blir, og du kjære leser er hjertelig velkommen med på eventyret!

 

Her er jeg sammen med sommerblomster og høst trær:)


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Grønn glede hos Asplan Viak🌿