Sars-feber 3


Heisann,

Da var det tid for karrierens første blogginnlegg, og for dere som tilfeldigvis har funnet dette blogginnlegget vil jeg bruke litt tid på å introdusere meg selv og hva denne bloggen skal handle om.

Først litt kort om meg, jeg er 25 år og kommer fra Stavanger. De siste 6 årene har jeg studert i Bergen, hvor de tre siste årene er brukt på en bachelorgrad i Biologi. Det vil si at jeg er på midt siste semester før en eventuell mastergrad. Et av fagene jeg tar dette siste semesteret er BIO298 – Yrkespraksis i biologi. I dette faget er vi så heldige at vi får muligheten til å jobbe for en bedrift, og med det opparbeide oss verdifull arbeidserfaring. Noe jeg er veldig takknemlig for ettersom en bachelor grad i biologi er veldig teoretisk, og derfor ikke alltid like enkelt å se for seg hvordan en biolog faktisk jobber.

Jeg skal tilbringe min praksis hos Sars International Centre for Marine Molecular Biology. Sars senteret ble opprettet i 1997, og i 2015 ble det en del av Universitetet i Bergen. Senteret består av åtte forskningsgrupper som jobber for å forstå evolusjonære sammenhenger ved å studere marine organismer med molekylære metoder. Gruppen jeg er en del av under praksisen ledes av Marios Chatzigeorgiou. Chatzigeorgiou gruppen forsker på evolusjon og funksjonen til nervesystemet hos kappedyr. Noe jeg vil komme mer tilbake til i fremtidige blogginnlegg. Mine arbeidsoppgaver vil variere mellom labbarbeid og innsamling og stelling av modellorganismen Ciona intestinales, noe jeg ser frem til. Og etter det året vi har hatt håper jeg denne opplevelsen vil gi meg en litt mer positiv assosiasjon til ordet «sars» 🙂

Jeg skriver dette innlegget før jeg har startet i praksisen, og lever derfor fortsatt i håpet om at jeg kommer til å få tatt en del bilder underveis for å gjøre bloggen mest mulig interessant for dere lesere (fans). Om jeg klarer å gjennomføre dette vil tiden vise.

TTYL

Håvard

 

«Facts will only get you so far»

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 thoughts on “Sars-feber