På innsiden av Havforskningsinstituttet 6


Hei og velkommen til min ✨ blogg ✨

 

Her vil det komme flere spennende innlegg om min praksisperiode hos Havforskningsinstituttet (HI), så det er bare å glede seg! Dette instituttet er faktisk et av de største marine forskningsinstituttene i Europa, med ca. 1000 ansatte. Hovedaktivitetene deres er innen forskning, rådgivning og overvåkning. Jeg har vært så heldig at jeg skal få et lite innblikk i hvordan det er å være ansatt hos HI denne våren. Sammen med min medstudent Mimi, skal jeg blant annet delta som observatør på ulike møter og hjelpe til med diverse oppgaver. Etter mange år på lesesalen, er jeg mer enn klar for å utforske arbeidslivet og alt det har å by på. Selv om koronasituasjonen hindrer mye av det fysiske oppmøtet, er jeg sikker på at utbyttet av denne perioden vil være stort.

 

Jeg heter Susanne (22) og kommer fra Stavanger. Som de fleste andre biologistudenter har jeg en forkjærlighet for dyr og natur. Nå er jeg på siste året av bachelorgraden, og vil etter dette begynne på masteren «Evolusjon, økologi og biodiversitet» ved UiB. Spesielt interesserer jeg meg for bevaring av arter og hvordan vi mennesker kan redusere vår påvirkning på naturen. Når det kommer til havet, er jeg nok mest interessert i hvaler. I desember 2019 fikk jeg faktisk muligheten til å oppleve noen av disse magiske skapningene på nært hold. Sammen med pappa snorklet jeg med spekkhoggere på Skjervøy. Denne opplevelsen minnet meg på hvor små vi faktisk er og at vi deler denne kloden med mange andre vesener. Havet er også en viktig kilde til inspirasjon for en av mine hobbyer, nemlig kunst.

 

I løpet av våren skal jeg være med på flere møter med HI, som blant annet omhandler forvaltningsplaner og tilstandsrapporter for de norske havområdene. Jeg gleder meg veldig til å lære mer om hvordan disse blir utarbeidet og videreformidlet. Håper du gleder deg like mye til å følge med på innleggene mine!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meg med fullt snorkle-utstyr som for øvrig var et h****** å få på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På bildet ser du en av de farligste artene i verden, og en spekkhogger som svømmer rolig forbi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havet er en kilde til inspirasjon.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 thoughts on “På innsiden av Havforskningsinstituttet

  • Gro I. van der Meeren

    Velkommen Susanne,

    Jeg har hatt glde av din innsats og deltakelse i snart en måned, og er kjempeførnøyd med deg og Mimi. Jeg må få orrigere deg om størrelsen på instituttet. I forhold til befolkningsantallet i landet, er det verdens største. Og selv uten å ta hensyn til at Norge er et lite land, så er det kun noen få av verdens stormakter med lang kyst som har flere. Faktisk er det bare Canada i hele verden som har lenger kyst og havområdene Norge er ansvarlig for er godt og vel 6 ganger større enn fastlandet. Når vi ser på volum i tllegg, så har vi havforskere et enormt område å følge me på, forske på og gi råd om. Jeg ser fram til resten av praksisperioden, og jeg åper vi faktisk kan møtes før den er over.
    Stå på.