Ferdig i praksis hos HI


Hei!

Da har praksisoppholdet mitt hos HI kommet til veis ende. Jeg har kost meg masse, og oppholdet har svart til forventningene! På grunn av koronasituasjonen har det blitt litt annerledes, og vanskelig å avtale arbeidstid, men det har gått greit til slutt!


Målinger av havmus

Jeg har vært skeptisk til fiskefokuset det generelt er på biologistudiet på UiB, men det har vært veldig kjekt å være med på forskning som fokuserer på de ville bestandene. Jeg har «fryktet» at jeg kom til å ende opp med å jobbe i fiskeoppdrett hvor alt handler om penger, så oppholdet hos HI har vært beroligende, da arbeidet mitt var fokusert på havmus, som er en art som ikke blir kommersielt fisket, og det er generelt lite forskning på den. Det å forske på noe ukjent kan jeg se for meg er noe jeg kan trives med som arbeid når den tid kommer!

Jeg har fått et innblikk i hvordan det er å være forsker, og hvor tidkrevende forskning faktisk er! Det har vært spennede og kjekt å snakke med forskerne og se og høre hva deres forskning får ut på.

Anbefaler alle å ta BIO298 som en del av sin bachelorgrad!

Takk for meg, HI og praksisbloggen!

– Guri

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *