100 timer på Lygra


Hei bloggen!:-) Nå har jeg jobbet i over 100 timer hos Lyngheisenteret. Det er som regel herlig vær her ute og jeg koser meg i solen når den titter frem. Som nevnt tidligere har jeg fått et innblikk i hvordan Lyngheisenteret fokuserer på bærekraft, og det er noe jeg synes er veldig interessant og kunne tenke meg å utforske og bli mer engasjert i selv.

 

Etter forrige gang har jeg fortsatt på de prosjektene jeg skrev om i forrige innlegg. I tillegg har jeg sovet på gården og passet på kopplam, det var veldig koselig. Kopplam er lam som blir frastøtt av moren og som må bli mates av mennesker for å overleve. Jeg får også lært en del om historien her ute, om hvordan man drev gårdsbruk i et slikt kulturlandskap osv.. I tillegg har jeg lest meg opp på urter og laget infoskriv om de ulike urtene vi har plantet utfor Lyngheisenteret. Det er gøy å lære hvordan man kan bruke ting man ser rundt seg i naturen, og hvordan de har blitt brukt opp gjennom historien. Vi har også satt de ulike ull-prøvene i forskjellige bed for å se hvordan ullen komposteres. Dette vil nok ta lang tid, så jeg får ikke sett resultatene, men det er likevel morsomt å få være med på å bidra til et slikt prosjekt.

 

Alle som jobber på Lyngheisenteret er med på å bidra litt her og der, så jeg har blitt med på en del våronnsarbeid. Vi har blant annet satt poteter med ull, sild og tang. En tradisjon som ble brukt før i tiden. På ulike rader har vi satt poteter med ulike sammensetninger av ullen, tangen og silden, for å se forskjellen på hvordan potetene vokser. Det blir nok spennende å se hvilke poteter som vokser best, og om potetene smaker sild/tang eller ikke!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *