Tunikater på hjernen


Hei! Nå nærmer jeg meg slutten av min praksis periode. Og det har jo skjedd en del ting siden sist med korona viruset, men til tross for dette holder fortsatt Ocean Tunicell driften i gang og jeg har kunne forsette med min praksis periode. Ocean Tunicell har store lokaler og det er få ansatte, så det ikke er noe problem å holde avstand. Driften går som tilnærmet normalt (med noen nye retningslinjer) og det å kunne komme hit å jobbe har for min del gitt gode avbrekk fra hverdagen, som i det siste har vært veldig ensformig.

Tunikater festet på strukturer i vannet

Etter påske har det stort sett gått i arbeid på labben ettersom innhøstning perioden er over. I denne perioden har også Ocean Tunicell åpnet for salg av produktet sitt, så hoveddelen av det arbeidet jeg gjør er rensing av cellulose som en del av produksjonsprosessen. I løpet av praksisen har det gått mye i de samme oppgavene og det er litt sånn når man driver med forskning og utvikling. Man er nødt til å gjøre de samme prosessene og testene gjentatte ganger for å sikre seg lik og akseptable resultater.

 

Rensing av cellulose

Det at praksisen har vært så praktisk anlagt har vært midt i blinken for meg og gitt meg mersmak for denne typen arbeid. Jeg er helt klart en person som trives best når jeg kan gjøre fysisk arbeid framfor å sitte foran en data skjerm. Kunnskapen min fra studiet har gitt meg et grunnlag som gjør det lettere å forstå arbeidet jeg er med på, men jeg merker at det er fortsatt mye jeg ikke kan. Så jeg har fortsatt en helt del å tilegne meg, men jeg forventer at mye av kunnskapen jeg trenger vil jeg få etterhvert som jeg utvikler meg.

Jeg ser fram til den siste delen av praksis perioden og en siste oppdatering vil komme når denne perioden er over!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *