Hvordan fungerer praksis under lockdown? 1


Hei dere,

Da var det på tide med et nytt innlegg. Som alle vet er det en slags lockdown som har ført til at campus er stengt for studentene, så nå har jeg tenkt å fortelle litt om hvordan det har vært å ha praksis under lockdown.

Rett før så og si hele Norge ble stengt var jeg så heldig å få være med på mitt første

Foto: Camilla Zernichow

arrangement hos Botanisk hage. For dere som ikke husker skulle jeg være med å arrangere en del arrangementer i vår og min praksisplass var hos Botanisk hage. Men til nå har jeg kun fått være med på et, og det var bonsai kurs… Utrolig kult forresten. Anbefaler på det sterkeste å se litt på bonsai. Det er rett og slett et kunstverk og en fin hobby ved siden av en travel hverdag. Det er tidskrevende men lykkes det oppnår man nok en mestringsfølelse utenom det vanlige.

Tilbake til lockdownen. Dagen etter bonsaikurset stengte dessverre hele UiB annlegget, og dette gjaldt også for de ansatte på Botanisk hage. Veldig synd ettersom at vi 29.mars skulle ha et arrangement vi kalte for «Gjenbruk i hagen» noe jeg hadde gledet meg veldig til. Det skulle komme flere forskjellige foredragsholdere og vi skulle ha en åpen og koselig hagefest i fint vær. I tillegg hadde vi senere tenkt å ha et arrangement i måneden. Og selvfølgelig blir ikke det noe av fremover.

Så hva gjør jeg når jobben min ikke kan gjennomføres på normal måte? 

Hjemmekontor er noe de fleste har vært borti og dette gjelder også for mine praksisplasser (Har både yrkespraksis og forskningspraksis i år. Anbefales!). Men det har egentlig godt fint. Jeg har fått veldig god oppfølging av Botanisk hage, har hatt jevnlige møter hvor vi fortsetter å planlegge fremover. Akkurat nå prøver vi å finne alternative løsninger som går innenfor hva vi får lov til i forhold til regelverket. Litt hemmeligheter må man få lov til å ha, men det jeg kan si er at forhåpentligvis dukker det snart opp noe fra vår side.

Hjemmekontor kan også være ganske koselig, spesielt når man jobber hos Botanisk hage. Akkurat nå er tiden inne for å sanke spiselige ville vekster. Som hjemmeoppgave fikk jeg av mine «mentorer», Heidi, Siri og Bodil å gå ut å plukke nyttevekster å finne litt fakta om bruksområde osv. Selv er jeg ingen ekspert på dette men jeg har fått god hjelp av mine kolleger.

Ser at kvaliteten på bildene ikke blir så god, men her er det jeg har holdt på med den siste uken. Det har gått mye i eksperimentering med geitrams. Geitrams skudd skal visst være Norges svar på asparges. Jeg er nok ikke helt enig der, men stekt/grillet geitrams var ganske godt. Spesielt når man steker dem i litt smør og hvitløk. På det siste bildet har jeg også brukt unge marikåpe blader noe som også funket bra.

Litt ut av kurs men poenget er å lære folk å utnytte de råvarene vi alt har i naturen, og det helt gratis. Er man må skogstur. Se deg rundt og du finner noe snadder. Men pass på at man ikke sanker forvekslings arter for det kan føre til en farlig skogstur.

Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle dere mer, men det får vi vente med til en annen dag. Et lite tips er å følge med på Botanisk hage sin hjemmeside. Her kommer det etterhvert til å bli oppdatert om hva som skjer fremover.

Frem til neste gang, gå ut og nyt sola. #StaySafeStayHome

 

Vet ikke om dette er lov (du får sende meg en melding Gaute hvis dette ikke er innafor), men gjerne følg oss på sosiale medier. Vi er både på twitter, facebook og instagram (som jeg er ansvarlig for).

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Hvordan fungerer praksis under lockdown?