Variasjon i hverdagen 2


Hei igjen! Nå har jeg kommet godt i gang med praksisen min og trives kjempe godt. Til nå har jeg vært hos Ocean Tuicell to dager i uka, jeg har blitt tatt kjempe bra i mot og fått være med både ute i felt og på lab. Dette er en fordeling jeg trives godt med da jeg får være med og delta på store deler av arbeidet de driver med.

Innhenting av tunikater

De dagene jeg er ute i felt foregår mye av arbeidet på en flåte hvor vi driver med innhenting og sortering av tunikater (Ciona intestinalis) for å få en så ren biomasse som mulig. På en vanlig dag når vi er fem personer på flåten kan vi sortere over 1 tonn tunikater, og det kan bli lange dager spesielt når vestlandsværet slår til. Etter som vi jobber med levende organismer kan vi ikke bare stoppe på grunn av litt dårlig vær, for for at det videre arbeidet skal kunne utføres må vi ha hentet noen hundre kilo tunikater.

 

Lab arbeid, her blir cellulose renset

Den andre delen av arbeidet jeg har vært med på har foregått på lab. Da har mye av arbeidet bestått av å rense cellulose, noe som er skikkelig pirkearbeid, og bleking. Det er nødvendig å bleke cellulosen for i prosessen ved å skille cellulosen for resten av dyret får den en mørk brun farge som ikke er ønsket. Ettersom Ocean Tunicell er i oppstartfasen har det også vært litt rydding og organisering av utstyr på labben.

Jeg har lært mye om håndtering av levende dyr, at man ikke kan avslutte arbeidet bare fordi klokka har passert fire. Og at hos en bedrift som er i en oppstartsfase så er det nødvendig å gjøre mer enn bare det arbeidsbeskrivelsen din sier for at alt skal gå rundt. Det er heller ikke alltid like lett å estimere når ulike deler av arbeidet er klart og man må hele veien ta vurderinger på om metoden som blir benyttet er god nok eller om det må gjøres noen endringer.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Variasjon i hverdagen

  • Pernille

    Du ser ut som en ekte forsker på bildet! Hele opplegget virker skikkelig kult, og tror du får masse lærdom ut av dette. Nyt praksisoerioden og kos deg videre 😉