Feltarbeid i nydelig vær


Hei igjen!

Jeg har nå fullført ca. 50 timer på arbeidsplassen. Jeg har havnet på en forskningsstasjon i Lofthus i indre Hardanger. Jeg har brukt en god del av mine første arbeidsdager på mye annet enn selve forskningsprosjektet som jeg egentlig skulle jobbe med. Arbeidsplassen er lokalisert på en helt nydelig plass, så da passet det midt i blinken at det var mye utearbeid i begynnelsen, spesielt når solen skinte som mest.

Arbeidsdagene ble fylt opp med mye feltarbeid, blant annet en del stammemålinger, plassering av lim feller, markering av frukttrefelta og lignende. Jeg var med min veileder for å se og utføre vanlige arbeidsoppgaver som lå til hennes stilling på forskningsstasjonen. Hun var ansvarlig for å holde styr på og samle inn data fra mange forskjellige forskningsprosjekt. Det inntrykket jeg sitter igjen med etter 50 timer med forskningsarbeid, er hvor utrolig variert og uforutsigbare arbeidsoppgavene var. I det ene øyeblikket var vi på labben og holdt på med diverse analyser, i det andre så kjørte vi av gårde for å ta stammemålinger eller se etter bladlus. Er det en ting som er sikkert, så er det at dette er langt fra monotont arbeid.

                             

Jeg føler egentlig at det har vært en helt annen form for læring enn det et vanlig fag på universitetet ville gitt meg. Det blir mindre faktakunnskap, men dette veies opp av mye praktisk arbeid som gir metodeteknikk. Jeg føler at jeg har utviklet meg i forhold til fag og metoder gjennom det arbeidet jeg har utført, og jeg føler meg mer komfortabel til å utføre ulike oppgaver i mer selvstendig grad etter dette arbeidet.

De siste dagene har jeg også begynt på selve forskningsprosjektet som jeg har fått lov å være med på. En litt mer detaljert beskrivelse kommer i senere blogginnlegg. Jeg forventer at det blir mye laboratoriearbeid der jeg får brukt litt av mine kunnskaper jeg har tilegnet meg på forhånd. Det blir nok lange dager på labben med mye datainnsamling, men ut ifra det jeg nå vet om prosjektet så gleder jeg meg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *