Praksis i praksis


Tiden flyr når man har det gøy, si [uten ironisk distanse]. Siden sist har jeg vært med på Naturlig onsdag, frokostmøte om marin forsøpling på Akvariet (arrangert av Hold Norge Rent og Bergen og Omland Friluftsråd), møte med kommunen, workshop om Plastjakten og møte med to tidligere forelesere.

Naturvernforbundet Hordaland sin møteserie Naturlig onsdag foregår den første onsdagen i hver måned. I oktober var temaet marin forsøpling – fra søppelrydding til forebygging. Mari og jeg skrev et sammendrag som blir publisert i NaturVest, det regionale medlemsbladet. I november var det klimasøksmålet som var tema. Oppmøtet var enormt. Her kan du lese sammendraget jeg skrev: https://naturvernforbundet.no/hordaland/hordaland/nyheter/kan-grunnloven-redde-klimaet-sammendrag-fra-naturlig-onsdag-article37543-1485.html

For et par uker siden besøkte jeg rådhusets øverste etasje. Bergen kommune inviterte til møte om Grønn Strategi, som er klima- og energihandlingsplanen for Bergen. Kommunen orienterte om tiltakene som er gjennomført til nå og fremtidige planer, blant annet i form av Klimabudsjettet 2018. Etterpå var det mye rom for innspill og diskusjon. Mange kompetente folk var tilstede fra både sivilsamfunn, organisasjoner, UiB, kommunen og fylkeskommunen. Blant de kjente fjesene var min tidligere geografiforeleser og veileder Stina Oseland. Hun satt samtaletemaene i et geografisk perspektiv, noe som var veldig fruktbart for diskusjonen. Det var en fin oppvekker om at min tverrfaglige utdannelse faktisk har en praktisk anvendelse. I blant kan jeg nemlig føle at fagfeltet mitt henger litt høyt oppi de rosa skyene.

Ikke nok med at jeg fikk møte én eks-foreleser, jeg fikk møte en til! Et kontorbesøk hos Anders Lundberg, og det var som å reise to år tilbake i tid til forelesningene han holdt. Han kunne bidra med faglig tyngde til en prosjektsøknad jeg hjelper til med å skrive, som handler om fjerning av skadelige, fremmede arter. Naturvernforbundet Hordaland vil nemlig fortsette å arrangere pøbelgrandugnader av typen vi hadde på Ånuglo. Atter et eksempel på fagfeltet mitt i praksis.

Nå begynner praksistiden å renne ut. Jeg kjenner en ulmende motvilje. Kanskje jeg må fortsette som frivillig etter nyttår?

Fra toppen av rådhuset

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *