Nest siste blogginnlegg


Da var det tid for tredje og nest siste blogginnlegg. Det har vært en travel vår med både eksamensperiode og praksis, og nå nærmer det seg slutten. I mai fikk jeg være med på litt av hvert. Først var jeg med en dag på laboratoriet, med på dette var også noen masterstudenter og PhD-studenter i biologi. Her ble det blant annet tatt gjelleprøver av smolt, i tillegg til blodprøver og diverse andre målinger. Resultatene skulle blant annet brukes i oppgavene til et par av studentene som var med. Senere i mai fikk jeg være med tre dager til Voss på Voss klekkeri. Her arbeider de blant annet med å bygge opp bestanden av Vossolaksen, som har vært kraftig redusert siden slutten av 80-tallet. De prøver også å finne ut årsaken til reduksjonen, og i den sammenheng har de et samarbeid med NIVA hvor det blir tilsatt aluminium i vannet til smolten før de blir satt ut. Videre blir fisken merket. Ved hjelp av merkingen kan man blant annet se på hvor mange av fiskene som kommer tilbake og som overlever. I tillegg til undersøkelser på smolten ble det tatt vannprøver. Alt i alt var det et veldig interessant og lærerikt opphold 🙂

img_1275

img_1276

Det øverste bildet viser smolt som ble klargjort for merking, og det andre bildet viser apparatet som ble brukt for å registrere merkene som ble satt inn i smolten.

Nå er det ikke mange praksistimer jeg har igjen før tiden i NIVA er over. Jeg ser frem til de siste dagene og nye arbeidsoppgaver!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *