Klar for praksis hos Havforskningsinstituttet 2


Hei. Jeg heter Elisabeth og er 22 år gammel fra Kristiansand. Denne våren skal jeg tilbringe tid hos Havforskningsinstituttet og jobbe med gamle datasett som Hurtigruta har målt helt siden 1930-tallet. Den dag i dag er disse målingene elektroniske, men slik var det ikke før i tiden. Fordi dette er et av verdens største datasett er det en stor jobb å gå gjennom alle de gamle målingene for å kontrollere at disse er korrekte. Derfor skal jeg hjelpe Havforskningsinstituttet med dette denne våren, og gleder meg masse. Jeg tror det kommer til å være en lærerik opplevelse, og jeg håper jeg får mye nyttig erfaring til videre utdannelse og fremtidig jobb.

Termografdata fra Hurtigruta

Termografdata fra Hurtigruta

Jeg og Sunniva, som også har praksisplass på HI, har allerede vært på besøk der for å avtale planen fremover og få en oversikt og omvisning av Havforskningsinstituttet, og spesielt innenfor avdelingen Havområder og Økosystem, der vi skal jobbe. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av organisasjonen og menneskene som jobbet der, og ser veldig frem til å starte i praksis 10. februar.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Klar for praksis hos Havforskningsinstituttet

 • Gro I. van der Meeren

  Hei Elisabeth,

  Da nærmer det seg første «dag på jobben». Det blir fint å ha deg med hos oss. Det skjer mye og det kan kanskje virke litt overveldende i starten, men det er nå en gang sånn det er i en stor fagorganisasjon.Jeg håper denne våren blir en fin erfaring.

  Velkommen skal du være.

  Mvh

  Gro

 • Gaute Velle

  Det er v e l d i g viktig å ha førstehånds erfaring med datainnsamling. Dessuten har de god mat og fortreffelig utsikt på Hurtigruten…..